header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Схиархимандрит Зосима (Сокур; †2002): „Украјина је сатанска држава нашег времена“
Схиархимандрит Зосима (Сокур; †2002): „Украјина је сатанска држава нашег времена“ Штампај Е-пошта
четвртак, 28 април 2022

Дај Боже да ова нова времена од Крштења Свете Русије буду добра и права! Да би та времена Цркве Божије била свештеним за за будуће генерације. То молимо на дан сећања на Светог кнеза Владимира!

Невоље, туга због такозване лажне државе "Украјина" - сатанске државе нашег времена, нажалост. Нема Кијевске Русије. Када би народ Украјине започео стварање нове државе од Кијевске Русије, од Светог Владимира, од Владимира Мономаха, од свете Кијевске Руси, наравно, постојала би света, велика Украјина. (...)

Кнез Владимир тугује, наша вољена кнегиња Олга тугује због садашњих времена. Кад бисте душом осетили ову трагедију, плакали бисте дан и ноћ, чупали косу и туговали, као некада древни Израиљ, када је пао у вавилонско ропство... Али добро, по нашим делима је и  казна Божија на нама. Само, Господе, не дај да клонемо духом, не дај да очајавамо. Дај, Господе, што нам је дао Свети Владимир, што нам је дао Господ и Пречиста Мати, што нам је дала Руска Црква, али није било хохљачке организације, ове проклете кијевске организације и „законитих“ и „безаконих“ – не, и  не може бити, нисмо чланови ове сатанске организације! Имамо легитимну свету Руску Православну Цркву, које се морамо придржавати до последњег даха и исповедништва, па и до мучеништва, не нарушавајући заклетву крштења, не нарушавајући печат дара Духа Светога – миропомазање. (...)

И у тамницу да вас баце – радутеј се, ако вас убију – бићете великомученици и исповедници! Али немојте се препустити овој сатанистичкој страшној агитацији. Ви сте - Света Русија, наша Света Владимирска Русија, Кнеза нашега Просветитеља. Стојте! Храбрите се срце! Укрепљујте своју веру! Господ вас неће оставити! Господ ће бити с вама до краја времена. Амин.

Запоминайте, это уже последние мои идут слова к вам, как завещание мое духовное. Сии слова слагайте в сердце своем, придет время, будете вспоминать, недалекое уже: «покойный Батюшка то-то, то-то нам говорил, то-то, то-то объяснял, и как оно все слово в слово и исполняется!» Свято держите Владимирскую Русь! И мечтайте, молитесь, чтобы Русь святая на эту проклятую Украину возвратилась, чтобы мы выбросили эту «Украину» из головы, из истории, и чтобы мы все жителями были Киевской Руси и единый язык наш был – славянский. Мечтайте и отстаивайте! Молчанием вашим, народ, предается Бог! Помните, любая пирамида, любая гора, любой террикон разрушается не сверху всегда, а снизу – основание поколеблется,  и какой бы монолит мощный не был – рухнет! Вы – основание, вы, народ – основа государства, вы выбираете этих лжецов депутатов и лжепрезидентов – думайте! Вам смертный грех, что вы молчите, перед Богом, перед историей и перед Церковью. Думайте! Рушьте эту постепенно твердыню горы этой, Господь вас только благословит на это. С праздником великого просветителя – князя Владимира, сегодняшнего дня!

 Запамтите, ово су већ моје последње речи вама, као моје духовно завештање. Сложите ове речи у срцу своме, доћи ће време, сетићете се, оно није далеко: „Рекао нам је покојни Отац то, то и то нам је објаснио, и како се све то од речи до речи и испуњава!“ Држите Свету Владимирску Русију! И маштајте, и молите се да се Света Русија врати у ову проклету Украјину, да ову „Украјину“ избацимо из наших глава, из историје, и да сви будемо становници Кијевске Русије и да нам једини језик буде словенски. Сањајте и устаните! Вашим ћутањем, људи, издајете Бога! Запамтите, свака пирамида, било која планина, свака гомила отпада се увек уништава не одозго, већ одоздо - темељ ће се затрести, и колико год моћан био монолит - срушиће се! Ви сте темељ, ви - народ - темељ државе, бирате ове лажове посланике и лажне председнике – размислите! За тебе је смртни грех што ћутиш пред Богом, пред историјом и пред Црквом. Размислите! Рушите постепено снагу ове планине, само ће вас за то Господ благословити. Срећан празник великог просветитеља - кнеза Владимира, данас!

 

Из проповеди схиархимадрита Зосима (Сокура) на празник Светог Равноапостолног кнеза Владимира

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: "Благодатный Огонь"

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 03 мај 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.