header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Власти Северне Македоније заблагодариле Фанару што је признао расколнике
Власти Северне Македоније заблагодариле Фанару што је признао расколнике Штампај Е-пошта
четвртак, 12 мај 2022

 Премијер Северне Македоније Димитар Ковачевски захвалио је патријарху Вартоломеју што је признао Македонску цркву.

Премијер Северне Македоније Димитар Ковачевски захвалио је 10. маја 2022. године патријарху Вартоломеју што је признао Македонску цркву. О томе је написао на својој Фејсбук страници.

 „Изражавам дубоку захвалност Његовој Божанственој Светости, Васељенском Патријарху Вартоломеју, који је извршио велико дело и показао велику бригу за велики православни народ. <…> Иако овај акт још не гарантује коначан статус, најважнији и највећи корак је учињен“, написао је Ковачевски. Према његовим речима, сада је Македонска црква ушла у заједницу са свим Православним Црквама после 70 година потпуне изолације.

 „Данас смо одлуком Васељенске патријаршије укључени у православну породицу свих помесних цркава. А ова одлука Васељенске патријаршије, да нас признаје као Охридску Архиепископију, значи признање континуитета наше цркве са древном Охридском Архиепископијом“, нагласио је премијер Северне Македоније.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 12 мај 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.