header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Још један доказ екуменистичко-новотарске шизофреније
Уредништво: Још један доказ екуменистичко-новотарске шизофреније Штампај Е-пошта
среда, 25 мај 2022

 ТОМОС ОХРИДСКОЈ АРХИЕПИСКОПИЈИ ИЗ 2008. ГОДИНЕ

Екуменистичко-новотарски врх Београдске патријаршије, уз директну или прећутну сагласност такозваних правоверних епископа -  је ономад дао аутокефалију расколничкој „Македонској православној цркви“.  У тексту „Наш одговор на екуменистичку ујдурму са Македонцима“ показали смо шизофрено стање да тренутно у Македонији – постоје две Охридске архиепископије, и обе признате од Патријаршије у Београду (овде:).

С тим, што су чином признавања аутокефалије расколничкој „МПЦ“, српски екуменисти и њихови сарадници међу такозваним „правоверним“ епископима, избрисали постојање Охридске архиепископије на челу са Јованом Вранишковским коју су они основали ради парирања македонском расколу.

А што је поента свих поенти, је чињеница да су тој „Православној охридској архиепископији“, екуменисти покојни Амфилохије, епископ бачки Ириније и „архиепископ“ Јован Вранишковски, у име Синода СПЦ, а по одлуци Сабора СПЦ, у фебруару 2008. године „Свесвјатејшем Патријарху константинопољском и васељенском Г. Вартоломеју” (тако га „православни“ титулишу у свом поданичком патосу)  УРУЧИЛИ Томос Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве о додељивању аутономије Православној Охридској Архиепископији”.

„ЛУДИЛО МОЗГА“, ШТО БИ РЕКЛИ НАШИ ТИНЕЈЏЕРИ! Преданом издајом и гажењем канона Свете Цркве Православне, српски екуменисти и новотарци су формирали две  цркве у Македонији - једну аутокефалну и једну аутономну!

Али, ову којој су дали Томос 2008., Порфирије је већ прецртао својим ЧУДОМ! Баш чудом, али чудом НЕВИЂЕНЕ ИЗДАЈЕ!

Ево те вести са екуменистичко-новотарског сајта „СПЦ.рс“ објављене , скупа са фотографијама:

+ + +

 Посета Цариградској Патријаршији

Сагласно одлуци Светог Архијерејског Сабора и у име Светог Архијерејског Синода СП Цркве Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско- приморски Г. Амфилохије, Архиепископ охридски и Митрополит скопски Г. Јован и Епископ бачки Г. Иринеј, посетили су у 5. и 6. фебруара ове године Цариградску Патријаршију и Свесвјатејшег Патријарха константинопољског и васељенског Г. Вартоломеја.

Том приликом, делегација Српске Православне Цркве званично је уручила Његовом Свесвјатијешеству Томос Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве о додељивању аутономије Православној Охридској Архиепископији.

Приликом ове посете, представници Светог Архијерејског Синода су, поред разговора са Патријархом Вартоломејем, имали прилике да се сретну и са члановима Светога Синода Цариградске Патријаршије који ових дана има своје редовно заседање.

 Патријарх Вартоломеј је преко именоване делегације упутио своје молитвене жеље за здравље Његове Светости Патријарха Павла као и свој патријараршки благослов пуноћи наше помесне Српске Православне Цркве.

Информативна служба СПЦ

 

 http://www.spc.rs/sr/poseta_carigradskoj_patrijarsiji 

 А ево и снимка те вести, чисто да имамо, уколико Велики брат нареди да је патријаршијски неофанарити убаце у катодну цев орвелијанске "рупе за памћење"

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 26 мај 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.