header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Ванредно! Сабор УПЦ Московске патријаршије прогласио потпуну независност и самосталност
Ванредно! Сабор УПЦ Московске патријаршије прогласио потпуну независност и самосталност Штампај Е-пошта
петак, 27 мај 2022

2022-05-27; 20:59:01 

„Сабор је усвојио допуне и измене Повеље о управљању Украјинском православном црквом које подразумевају потпуну независност и самосталност“, наводи се у документу, а преносе руски медији.

Такође је саопштено и да Украјинска православна црква није сагласна са ставом руског патријарха Кирила по питању специјалне операције у Украјини. Уједно је и позвала власти Украјине и Русије да наставе преговоре.

„Обраћамо се властима Украјине и Русије са молбом да се преговори наставе и да се пронађе разумне речи које би могле да зауставе крвопролиће“, додаје се.

У документу који је објавио Сабор позива се и на обнову дијалога Украјинске православне цркве и расколничке Православне цркве Украјине.

„Раскол у украјинском православљу Сабор доживљава као дубоку рану у црковном телу. Чак и у оваквим кризним тренуцима Сабор не губи наду да ће се дијалог обновити. Да би се то догодило предлажемо Православној цркви Украјине да престане да одузима храмове“, додаје се.

 

 

Извор: "Спутњик"

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.