header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Уредништво: Новотарско одрицање од Часног крста
Уредништво: Новотарско одрицање од Часног крста Штампај Е-пошта
петак, 03 јун 2022
           Увек смо говорили да само Бог зна размере штете коју су екуменисти и новотарци нанели Српској Цркви и њеним верницима. Тако је и у овом случају, из кога је произашла масовна саблазан...

Мостарски поп – новотарац својим саблажњивим чином изазвао је бурне коментаре на „Твитеру“. Пошто је поп удао своју кћер за Арапина, да не би увредио пријатеља и прију, ставио је свој напрсни крст у џеп. Један од коментатора, дубоко саблажњен, је написао:

„Сва беда и јад цркве“.

 А исправно је било написти:

 „Сва (новотарска) беда и издаја у Цркви“.

 
 
 

Али, поступак мостарског попа није новина. Он само ради оно што је видео од свог духовног оца, покојног бившег епископа захумско – хецеговачког Атанасија Јевтића који је – сликајући се на гробу неког Србина – масона у Америци исто овако ставио крст у џеп.

И сада Атанасијеви следбеници њега сликају као свеца, са ореолом.  А Христос каже:

Јер ко се постиди мене и мојијех ријечи у роду овоме прељуботворноме и грешном, и син ће се човјечиј постидети њега кад дође у слави оца својега с анђелима светима“ (Мк. 8,38).

 Али, као што видите, Атанасије ни на "икони" нема крст нити панагију. Стидео се крста за живота, па га његови следбеници тако и сликају - без крста.
 
А подсетимо се да крст на гробу нема  екумениста и новотарац - Амфилохије
Последњи пут ажурирано ( субота, 04 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.