header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow У гранатирању Свјатогорске лавре погинули монаси
У гранатирању Свјатогорске лавре погинули монаси Штампај Е-пошта
четвртак, 02 јун 2022

 30. маја 2022. Свјатогорска лавра је претрпела гранатирање, има мртвих и рањених. Ово је саопштио митрополит доњецки и мариупољски Иларион на Фејсбук страници Доњецке епархије.

 „Са дубоком тугом вас обавештавам да су током сукоба оштећени трећи и четврти манастирски објекат Свјатогорске Свето-Успенске лавре. Током гранатирања убијени су настојатељ Лавре архимандрит Галактион, монах Аристоклиј и монахиња Варвара.

Рањени су јеромонаси Јоасаф и Амфилохије, као и јерођакон Алипије. Број погинулих и повређених лаика за сада није познат. Молим ваше свете молитве за покој душа погинулих и за брзо оздрављење рањених“, написао је владика.

Подсетимо, Свјатогорска лавра је гранатирана 13. марта и 4. маја 2022. године. 8. маја потпуно је уништен манастир Лавра у селу Долина, 10. маја оштећен је манастир у Адамовки, 20. маја потпуно је уништен храм скита у Богородичном.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 02 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.