header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Грчка православна удружења иступило против истополних бракова
Грчка православна удружења иступило против истополних бракова Штампај Е-пошта
субота, 04 јун 2022
           Предлогу власти да се легализују истополни бракови успротивило се 15 православних јавних организација у Грчкој.

Православне организације у Грчкој окупиле су се да се супротставе закону који легализује нетрадиционалне бракове. Ово је објављено на meteoronlithopolis.gr.

15 православних јавних организација у Грчкој изразило је своје мишљење у посебном апелу, где су изразили једногласно одбијање покушаја да се легализује „брак” особа истог биолошког пола; Одлука владе да легализује истополне везе названа је „политичком“. Према речима православних Грка, власти у земљи подржавају уску групу људи са одређеним сексуалним склоностима уместо да делују у корист породице и друштва.

У апелу православних организација напомињу да је грчка влада усвојила низ закона који заједнички живот особа истог пола тумаче као брак и таквим паровима олакшавају усвајање деце, али Православна Црква не прихвата такве односе. и одбија да их сматра браком. „Оваква заједница вређа идеју поделе човечанства на два пола, штети људској природи и противречи се хришћанском схватању брака“, наводи се у тексту.

Јавне организације са забринутошћу констатују да легализација истополних бракова доводи до појаве нових метода експлоатације људи, изражених у коришћењу „страног” генетског материјала, сурогат мајчинству, премештању деце из вишечланих и самим тим „неповољних” породица. истополним породицама. Човек је божанска творевина и дужан је да поштује „вечна правила људске заједнице“, рекли су православни Грци.

Легализација истополних бракова кварно делује на традиционалну породицу, истиче се у апелу, јер се деца уче да се може живети без оца и мајке, родбине и традиционалних вредности. Представници православних организација изразили су огорчење што влада не налази средства за подршку традиционалној породици, али је спремна да потроши новац на промовисање истополних заједница.

 „Противимо се сваком облику легализације хомосексуализма, јер то није у интересу наше породице и друштва. Изражавамо категорично одбијање, с једне стране, државног квалификовања истополних заједница као „брака“, а са друге њихове легализације“, резимирано је у апелу.

У закључку, православне јавне организације апеловале су на Грчку цркву са захтевом „да заузме став у корист православне породице и нашег народа“. Апел су потписали Удружење жена научника, Удружење родитеља, Удружење грчких отаца, Студентски савез Грчке, Грчко удружење теолога и други.

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 06 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 36 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.