header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Израелски Врховни суд одбацио жалбу Јерусалимске патријаршије Штампај Е-пошта
среда, 15 јун 2022

  Врховни суд Израела је 8. јуна донео одлуку којом одбацује последње покушаје Патријаршије да поништи пресуду донету у јулу 2017. којом је радикална израелска организација Атерет Коханим успела да експропријаше имовину Грчке православне патријаршије у Јерусалиму код Јафа капије (Баб Ал-Кхалил) у Јерусалиму. Ова одлука долази упркос правној борби коју је Патријаршија водила последњих седамнаест година.

Патријаршија је одлуку суда сматрала неправедном и без правног и логичног основа, јер су радикална организација и њене присталице користиле погрешне и незаконите методе за стицање хришћанске некретнине у једном од најважнијих места арапског исламског и хришћанског присуства у Јерусалиму.

Патријаршија је последњих година покренула правну, медијску и дипломатску кампању, у којој је имала велике трошкове, на правном и дипломатском плану, како би извршила притисак на израелске власти да спрече радикалне организације да заплене ову имовину. Међутим, покушаји су осујећени, како преноси сајт Патријаршије, притиском ових радикалних организација и њихових агената који их подржавају у круговима одлучивања.

Патријаршија је потврдила да ће наставити да подржава палестинске станаре у њиховој постојаности на овим хришћанским имањима и да је непоколебљива у борби за обуздавање расистичке политике и агенде екстремистичке деснице у Израелу, усмерених на нагризање вишеструког идентитета града Јерусалима и наметања нове реалности унутар њега.

 

 

Преузето са: Митрополија црногорско-приморска

Последњи пут ажурирано ( среда, 15 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 42 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.