header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow У Израелу расте број заражених коронавирусом
У Израелу расте број заражених коронавирусом Штампај Е-пошта
среда, 15 јун 2022

 Број заражених коронавирусом расте у Израелу и здравствени званичник задужен за надгледање одговора на пандемију професор Салман Зарка процењује да ће бити 15.000 до 20.000 случајева у једном дану, па се разматра да ли да се поново уведе обавеза ношења маски у затвореном простору. Број инфекција у једном дану повећао се са 2.600 колико је забележено 6. јуна на 7.661 у уторак.

Зарка је на састанку парламентарног одбора за здравство рекао да се нови сој вируса који је мутирао из омикрона, познат као БА.5, брзо шири и отпорнији је на вакцине од ранијих сојева, преноси Бета.

Како је наведено новим сојем је тренутно заражено 50 процената пацијената и он замењује омикрон као доминантни сој и очекује се да се тако настави.

Сој изазива благо обољење међу младима, али се очекује повећан број хоспитализација, пренели су израелски медији.

„Ако је вакцина деловала 90 одсто против делта соја и ако је 30 одсто вакцинисаних било заражено омикроном, са новим сојем вакцина је мање ефикасна у превенцији инфекције, али штити од озбиљне болести”, рекао је Зарка.

Он је поновио препоруку да се носе заштитне маске на јавним затвореним местима.

Маске у Израелу су тренутно обавезне само у здравственим установама. Маске на отвореном нису обавезне од априла прошле године.

Најављено је да ће Израелцима бити омогућено да буду званично регистровани као пацијенти оболели од ковида-19 само на основу кућног теста.

У Израелу је тренутно више од 34.000 потврђених активних случајева, укључујући 119 озбиљних обољења од ковида-19, док их је пре шест дана било 74, по подацима министарства здравља.

Од почетка пандемије преминуло је 10.882 оболеле особе, укључујући шест смртних случајева ове недеље.

Број Р који показује колико особа у просеку може да зарази један носилац коронавируса је врло висок, 1,46.

Када је тај број већи од један значи да се зараза шири, а у Израелу је почео да расте изнад јединице пре готово два месеца.

 

 

Извор: "Политика"

Последњи пут ажурирано ( среда, 15 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.