header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Епископ РПЗЦ: Проглашење независности УПЦ је био неизбежан корак
Епископ РПЗЦ: Проглашење независности УПЦ је био неизбежан корак Штампај Е-пошта
субота, 18 јун 2022

 Руска Православна Загранична Црква и даље верује митрополиту Онуфрију и Украјинској Православној Цркви.

Викар Епархије берлинске и немачке РПЦЗ, епископ штутгартски Јов (Бандман) је у интервјуу youtube-каналу Der Bote ROKA рекао да је проглашење независности УПЦ  био неизбежан корак.

 „Ово је био неизбежан корак с обзиром на војни сукоб између две земље и чињеницу да је Украјинска Црква годинама прогоњена и дискриминисана од стране власти. Ми у Заграничној Цркви – и надаље – дајемо пуно поверење митрополиту кијевском и све Украјине Онуфрију и украјинском епископату“, рекао је Епископ Јов.

Према његовим речима, Немачка епархија има веома блиске контакте са УПЦ, у парохијама има много верника из Украјине, епархија веома активно помаже избеглице из Украјине.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 18 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.