header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Поглавар Англиканске антицркве на коленима затражио је благослов од поглавара укро-секте Епифанија
Поглавар Англиканске антицркве на коленима затражио је благослов од поглавара укро-секте Епифанија Штампај Е-пошта
понедељак, 11 јул 2022

 Москва. 8 јула. ИНТЕРФАКС – Поглавар неканонске Православне цркве Украјине Епифаније Думенко и начелник Одељења за спољне црквене односе ПЦУ  Јевстратиј Зорја састали су се у Лондону са кентерберијским надбискупом Џастином Велбијем.

Како се наводи на сајту поглавара Англиканске цркве, надбискуп их је примио у својој престоничкој резиденцији у дворцу Ламбет.

У извештају се напомиње да је кентерберијски надбискуп позвао поглавара ПЦУ да „искаже своју солидарност са народом Украјине и проведе време у разговору, молитви и богослужењу“.

 „Двојица лидера имали су састанак са надбискупо Џастином пре него што су присуствовали подневној Евхаристији у крипти капеле Ламбетске палате. Током Евхаристије, надбискуп Џастин је клекнуо да прими благослов од митрополита Епифанија“, саопштила је служба за штампу Англиканске цркве.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 11 јул 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.