header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Јеретици без преседана
Јеретици без преседана Штампај Е-пошта
уторак, 12 јул 2022

 ФАНАРИОТСКИ ЈАСТРЕБ* СЛУЖИО ПРВО „ГЕЈ КРШТЕЊЕ“

Није непозната контроверза, амерички архиепископ Елпидофор (С.К: *Грк турчин, најизгледнији наследник садашњег турског патријарха, архитекта агресије на УПЦ-МП) је изазвао још једну пометњу у међународној православној заједници.

У јеку текућег скандала који укључује Архиепископове планове да разријеши бившег свештеника, који је био рашчињен за епископа за грчку православну архиепископију у Америци, што су други јерарси окарактерисали као озбиљну претњу православном јединству у Америци, поглавар ГОАРЦХ-а је доспео на насловне стране због крштења деце геј славног пара.

Родитељи и рођаци хвале Архиепископа што је служио „прво отворено геј крштење“ у Грчкој цркви.

Непосредно након што је у Њујорку завршена конференција свештенства и мирјана ГОАРЦХ, ап. Елпидофор је ненајављено отпутовао у атинско предграђе Вулијагмени да крсти децу глумца Еванђела Бусиса и модног дизајнера Питера Дундаса, са којима је већ дуже време везан, преноси инциао.гр .

Крштење је обављено у оквиру епархије Митрополита Месогајске Николаја.

Двоје деце је рођено од сурогат мајке. Међу кумовима, пар је изабрао италијанску манекенку Бјанку Брандолини и златну наследницу Еугенију Ниарчу. Крсна слава је потом прослављена „оброком и дивљом журком“, на којој је певачица кипарских Грка Ана Виси певала своје највеће хитове.

Боусис је похвалио архиепископа због његовог прогресивног става „љубав без осуђивања“ и за служење, како каже, „првог отвореног геј крштења“ у Грчкој цркви:

Боусисов брат Ђорђе поздравио је овај догађај као нешто значајно за целу Грчку православну цркву. Такође је аплаудирао „нашем великом духовном вођи“, ап. Елпидофора за приказивање „напретка и вођства који су нам потребни у нашој цркви, где никоме никада не би требало бити ускраћен наш Господ због онога што је, како бира да живи свој живот и кога воли“.

У интервјуу за Вог прошлог јуна, Боусис је говорио о жељи да нормализује идеју о геј породицама са децом, рекавши: „Надајмо се да ће се ствари променити, начин на који се гледа на геј парове да имају породицу. Мислим да што више људи причају о томе, мислим да је боље да се све то нормализује јер би требало да буде нешто нормално. Одувек смо желели да имамо породицу, а сада можемо, и свако би требало да може.

Његов супруг Дундас је додао да не разуме зашто би црквеној агенцији требало дозволити да одбије да даје хранитељску децу хомосексуалним паровима:

Оно што не разумем у вези са пресудом Врховног суда [да би католичка агенција за социјалне услуге у Филаделфији могла да одбије да ради са истополним паровима који се пријављују да узму усвојену децу], која је сврха? Да ли стварно мисле да ће за 10 година то проћи? Не мислим тако ни на минут. То постаје задржавање неизбежног и напредак у нашем друштву. Зашто, забога, одустајати од тога? Зар не желите да сва деца одрастају осећајући се пријатно са оним што јесу и да могу да имају будућност, да могу да имају породицу, да могу да имају све што сви мисле да су њихова права? Зар не желиш то?

 

 

 

 

Извор: Ortodox christianity

Преузето са: "Васељенска"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 јул 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.