header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Десетине хиљада људи у Царској литији за Романове
Десетине хиљада људи у Царској литији за Романове Штампај Е-пошта
понедељак, 18 јул 2022

 Десетине хиљада вјерника учествовало је на комеморативним службама у Јекатеринбургу и у манастиру на Ганиној Јами поводом 104. годишњице погубљења краљевске породице Романов, преноси Патриарцхиа.ру.

У ноћи 17. јула 2022. године у Јекатеринбургу, на тргу испред Цркве на крви, одиграо се централни догађај Царских дана, Божанска Литургија. Богослужење је предводило девет епископа, причешће је служено из више од 100 путира.

Око три сата ујутру, уз химну „Боже, чувај Цара!“, коју је извео комбиновани хор Јекатеринбуршке епархије, више десетина хиљада љиди кренуло је у Царску литију, предвођену архипастирима, ка манастиру Св. Краљевских страстоносаца на Ганиној Јами. У молитвеном ходу учествовали су гости из САД, Њемачке, Србије, Украјине, Молдавије, балтичких земаља, Узбекистана и других земаља. Под покајаном Исусовом молитвом, 36.000 крстоносаца је препјешачило 21 километар.

По доласку у манастир служен је молебан код богомољачког крста код рудника број 7, гдје су уништена тијела чланова породице Романов и њихових вјерних поданила. На крају богослужења митрополит ташкентски Винкентије и Митрополит Јекатеринбуршки Јевгениј срдачно су заблагодарили свим учесницима литије на духовном подвигу.

Манифестација Царски дани трајаће до 21. јула.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 18 јул 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.