header image
НАСЛОВНА СТРАНА
ОРБАН поручио западу: Нације у којима се мешају расе НИСУ НАЦИЈЕ Штампај Е-пошта
среда, 27 јул 2022

 Мађарски премијер Виктор Орбан разбеснео је Европу са својом најновијом изјавом рекавши да државе у којима се “мешају” европске и неевропске нације “више нису нације”, преноси Гардијан.

Његов јучерашњи говор у Румунији изазвао је огорчење опозиционих партија и европских политичара.

“Ми Мађари нисмо мешана раса… и не желимо да постанемо мешана раса”, рекао је Орбан у суботу и додао да земље у којима се мешају Европљани и неевропљани “више нису нације”.

Згражавање левичарских фанатика из Европе

Каталин Чех, европосланица из опозиционе партије Моментум, рекла је да је згрожена премијеровим говором.

“Његове изјаве подсећају на време за које мислим да бисмо сви желели да заборавимо. Они заиста показују праве боје режима”, рекла је она.

Чех се на “Твитеру” обратила људима мешовитих раса у Мађарској.

“Боја ваше коже може да буде другачија, можда долазите из Европе или шире, али ви сте један од нас, и ми смо поносни на вас. Разноликост јача нацију, не слаби је”, навела је.

Румунски посланик Алин Митуша такође је љутито одговорио на Орбанове коментаре. “Говорити о расној или етничкој ’чистоћи’, посебно у тако мешовитом региону као што је централна и источна Европа, варљиво је и опасно. Као и господин Орбан”, написао је на Твитеру.

Орбан је то изнео током говора у Баиле Туснаду у Румунији, где је раније износио главне политичке идеје или идеолошке правце. Тамо је 2014. први пут рекао да жели да изгради „нелибералну демократију“ у Мађарској.

Орбан редовно дрма кавез “Европљанима”

Ове године, Орбан је одржао, како се оцењује, апокалиптични говор предвиђајући пропаст Запада и прорицајући “деценију опасности, неизвесности и рата”. Такође је оштро критиковао западну војну подршку Украјини, позиционирајући се као главни савезник Москве у Европској унији.

“Што модерније оружје НАТО даје Украјинцима, Руси ће више гурати линију фронта напред… Оно што ми радимо је да продужавамо рат”, рекао је Орбан током говора у суботу.

Мађарска иако је чланица НАТО-а, њен премијер већ дуго има блиске односе са Путином и провео је пет сати у Москви разговарајући са руским лидером у фебруару, непосредно пре почетка руске војне операције.

Најновији говор уследио два дана након што је његов министар спољних послова Петр Сијатро изненадно отпутовао у Москву на разговоре.

Орбан је рекао да посао Запада не би требало да буде да се нада украјинској победи, већ да посредује у мировном споразуму.

“Не треба да будемо на страни Русије или Украјине, већ између њих двоје”, рекао је он и додао да политика увођења санкција Русији није функционисала.

Олег Николенко, портпарол украјинског министарства спољних послова, описао је Орбанове тврдње као “руску пропаганду”.

Орбан је у току викенда открио да постоји завера да се бело становништво САД и европских земаља разблажи имиграцијом. Рекао је да је то “идеолошки трик интернационалистичке левице да каже да је европско становништво већ мешана раса”.

Он је навео демографију, миграцију и род као главна бојна поља будућности, истог дана када су се хиљаде људи окупиле у Будимпешти на годишњој паради поноса.

 

 

Извор: "Нулта тачка" / "Србин.инфо"

Последњи пут ажурирано ( среда, 27 јул 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.