header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Представник РПЦ Легојда рекао је да је Црква увек благосиљала војни подвиг
Представник РПЦ Легојда рекао је да је Црква увек благосиљала војни подвиг Штампај Е-пошта
четвртак, 28 јул 2022
        МОСКВА, 28 июл – РИА Новости. Убиство је противно људској природи и ниједан Светитељ за њега није канонизован, али Црква никада није екскомуницирала ратнике који обављају своју дужност, рекао је Владимир Легојда, председник Синодалног одељења за односе са друштвом и медијима Московске Патријаршије. у интервјуу за РИА Новости.

 „Не постоји ниједан свети кога је  Црква канонизовала за убиство. Убиство је супротно људској природи, забрањено заповестима. У сваком вернику оно изазива морално одбацивање. Друга ствар је што Црква никада није позивала на екскомуникацију од Цркве војника који су носили своју службу и у време Христа, као и сада. Сви свети ратници су канонизовани јер су подигли мач да заштите своје ближње“, рекао је он.

Војнички подвиг, напоменуо је, Црква је увек благосиљала. „На крају крајева, наш свет, оскврњен грехом, је несавршен. Морамо да бирамо: или да применимо насиље према онима који прете уништењем наше Отаџбине и смрћу нашим најмилијима, или својим нечињењем предамо на смрт и страдање оне који су нам драги“, закључио је Легојда.

Последњи пут ажурирано ( субота, 06 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 119 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.