header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Отпаднички синод Грчке цркве позвао вођу укрофашистичке секте у посету
Отпаднички синод Грчке цркве позвао вођу укрофашистичке секте у посету Штампај Е-пошта
уторак, 09 август 2022

 Поглавар украјинских расколника обавиће заједничку службу са константинопољским патријархом Вартоломејем и архиепископом грчким Јеронимом…

Дана 4. августа 2022. године, на конференцији за новинаре одржаној у сали званичних догађаја филипске, неапољске и тасоске митрополије Грчке православне цркве, најављена је предстојећа посета епархији патријарха Вартоломеја, у пратњи архиепископа грчког Јеронима и поглавара украјинских расколника Епифанија Думенка, преноси Савез православних новинара“.

Епископ филипске, неапољске и тасијске митрополије митрополит Стефан рекао је да ће се ова „ходочасничка посета“ одржати од 3. до 6. септембра 2022. године поводом прве званичне прославе тасоских светиња и обухватиће „црквена и културна дешавања на Тасосу, Хрисополису и Кавали“.

Позив поглавару Фанара и Думенка у име Митрополита Стефана упућен је преко Светог Синода Грчке цркве почетком фебруара 2022. године.

Патријарх Вартоломеј је већ дао сагласност за посету, док се од Думенка у филипској митрополији „чека писмени одговор“.

Биће упућен позив и председници Грчке Катерини Сакеларопулу, „да својим високим присуством ода почаст овим важним и историјским догађајима“, као и епископи из других региона Грчке биће позвани у митрополију.

Патријарх Вартоломеј, архиепископ Јероним и Епифаније Думенко служиће једну заједничку службу све време трајања „ходочашћа“.

Филипска, Неапољска и тасоска митрополија припадају тзв. „новим територијијама“, односно у двострукој су  подређености и Фанару и Грчкој цркви.

 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: Русская линия


 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 09 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.