header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Предраг Вучинић: Фантастична сцена
Предраг Вучинић: Фантастична сцена Штампај Е-пошта
уторак, 16 август 2022
        Другог дана Великогоспојинског поста, а на дан Преноса моштију светог првомученика и архиђакона Стефана његова светост патријарх српски Порфирије је изнанада, без најаве посетио тренинг кошаркашке репрезентације Србије, а која се припрема за предстојеће европско првенство.

 Како нас свом  Инстаграму Кошаркашки савез Србије обавештава, патријарх Порфирије је пожелео тиму много среће и успеха у предстојећим изазовима. 

О овоме догађају обавестиле су све новине, а најлепши наслов је свакако био на Н1: "Свака помоћ добродошла!".

У наслову цењеног дневног листа Курир је тајанствено написано "један играч недостаје на слици",  један од познатих јефтиних трикова да радознали читалац погледа чланак. И када се заинтересовани упути на текст сазнаје да на заједничкој слици са патријархом недостаје "Primetno je da na slikama nema Nikole Milutinova, a još uvek nije jasno da li se baš on nalazio iza kamere ili je neki drugi razlog u pitanju". Нестрпљиво очекујемо сутрашње издање Курира које ће верујем свим читаоцима открити ову мистерију. 

Реномиране Вечерње новости су поставили велики наслов: "FANTASTIČNA SCENA: Košarkaši Srbije trenirali, a onda je u halu ušao patrijarh Porfirije". Речник страних израза нам објашњава реч "фантастичан" као синоним за тајанствен, бајковит, натприродан ... Мислим да би било много боље да се уредник Новости определио за неки од ових сининима, много би лепше деловало "Натприродна сцена", или мало емотивније "Бајковита сцена".

Наравно да увек има и оних злурадих тако да је антисрпски портал "Пешчаник" објавио овим поводом осврт где аутор Др Дејан Илић за посету патријарха кошаркашима каже "докон поп и јариће крсти" и чак мудрује да је трабало да Кошаркашки савез позове Патријарха (ако је то жеља играча и управе), а не да он изненада бане у надприродној сцени на тренинг.

У недељу је улицама престоног Београда, града заштитника Свете Богородице, прошло је десетине хиљада верника са децом, носећи иконе и певајући црквене песме. Хвала Богу, међу народом је било и много свештеника, али не и патријарха, вероватно се тада у тишини и миру своје резиденције припремао за сутрашњу фантастичну сцену у кошаркашкој хали.

 

Предраг Вучинић, Мелбурн

Последњи пут ажурирано ( уторак, 16 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.