header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Фрапантан пад поверења у Руску Православну Цркву; и не чуди кад је воде екуменисти и коронаверци
Фрапантан пад поверења у Руску Православну Цркву; и не чуди кад је воде екуменисти и коронаверци Штампај Е-пошта
понедељак, 22 август 2022

 Институт за друштвено-политичка истраживања (ИСПИ) Руске академије наука спровео је у Москви социолошку студију на тему поверења јавности у Руску православну цркву, чије је резултате објавио телеграм канал «Толкователь».

Согласно данным социологов, в Москве зафиксировано очень сильное снижение доверия к РПЦ. В целом для всех москвичей уровень доверия к Церкви обвалился с 2015 года по 2021 год с 55% до 28%. Среди религиозных москвичей уровень доверия к РПЦ также резко снизился с 72 % в 2015-м до 43% в 2021 году. А про нерелигиозное население и говорить излишне (уровень доверия к РПЦ – 5%).

Према мишљењу социолога, у Москви је забележен веома снажан пад поверења у Руску Православну Цркву. Генерално, за све Московљане, ниво поверења у Цркву је пао од 2015. до 2021. године са 55% на 28%. Међу религиозним Московљанима, ниво поверења у РПЦ такође је нагло опао са 72% у 2015. на 43% у 2021. години. А о нерелигиозном становништву (ниво поверења у РПЦ је 5%) сувишно је говорити.

Телеграм канал «Толкователь» у свом коментару закључује да „поверење ни у једну руску институцију није опало тако брзо као у Руску Православну Цркву“.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 22 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.