header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Митрополит Онуфрије у украјинској пропаганди (видео)
Митрополит Онуфрије у украјинској пропаганди (видео) Штампај Е-пошта
недеља, 21 август 2022

 Поглавар Украјинске Православне Цркве Московске патријаршије Онуфрије примио је у Кијевско-печерској лаври ратне заробљенике Руске Федерације и позвао их да пренесу својој отаџбини да се рат мора зауставити, да Украјинци желе мир.

Митрополит Онуфрије примио је 18. августа 2022. године у Кијево-Печерску лавру групу руских ратних заробљеника, који су доведени на иницијативу и помоћ новинара и блогера Владимира Золкина. Снимак састанка објављен је на Золкиновом Јутјуб каналу.

Његово Блаженство Онуфрије предводио је молебан у једном од храмова Лавре, након чега се обратио заробљеницима Руске Федерације.

 „Желим да вас Господ врати у вашу отаџбину, породице“, рекао је Његово Блаженство. - Па да видите мајке, сестре, жене, децу, браћу, пријатеље. Волео бих да им кажете ове речи: ми не желимо рат који се данас води у Украјини. Не желимо да наши градови и села буду уништени, да гине наш и ваш народ. Не желимо да мајке, ни у Украјини ни у Русији, сретну своје умрле синове и плачу над њима горким, неутешним сузама. То се мора зауставити, то се може зауставити“.

Његово Блаженство је рекао да је могуће зауставити рат, али не силом оружја, не силом људске истине, већ божанском љубављу.

 „Морамо пронаћи реч љубави која би могла да утиша оружје, заустави ракете. Желимо да буде мира“, истакао је митрополит. – Наша УПЦ је учинила све да руски и украјински народи живе у миру, слози и љубави. Испало је како је било. Али чак и ако се зло догодило, мора се зауставити. Нека Господ подари нашим владарима храбрости, разума, мудрости да пронађу ту реч љубави која зауставља свако зло. Желим да пожелим да вас Бог чува, све људе који су на бојном пољу. Рат није средство којим се може постићи јединство међу народима, међу породицама. Насиље не може створити јединство, јединство ствара љубав. А љубав је Бог. Онај који се моли и испуњава божанске заповести је човек Божији. Нека Бог благослови наше земље миром“.

 „Не знам да ли разумете или не, али не би требало да буде тако (учествујте у рату – прим. аут.). Не можете се убијати. Смрт никоме не користи, већ само доноси  тугу у сваки дом. Срамота је за народе који су изашли из једине крстионице да међусобно ратују. И морамо учинити све да зауставимо ово лудило“, закључио је Његово Блаженство.

 

      

Последњи пут ажурирано ( недеља, 21 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.