header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Фрапантан пад поверења у Руску Православну Цркву; и не чуди кад је воде екуменисти и коронаверци
Фрапантан пад поверења у Руску Православну Цркву; и не чуди кад је воде екуменисти и коронаверци Штампај Е-пошта
понедељак, 22 август 2022

 Институт за друштвено-политичка истраживања (ИСПИ) Руске академије наука спровео је у Москви социолошку студију на тему поверења јавности у Руску православну цркву, чије је резултате објавио телеграм канал «Толкователь».

Согласно данным социологов, в Москве зафиксировано очень сильное снижение доверия к РПЦ. В целом для всех москвичей уровень доверия к Церкви обвалился с 2015 года по 2021 год с 55% до 28%. Среди религиозных москвичей уровень доверия к РПЦ также резко снизился с 72 % в 2015-м до 43% в 2021 году. А про нерелигиозное население и говорить излишне (уровень доверия к РПЦ – 5%).

Према мишљењу социолога, у Москви је забележен веома снажан пад поверења у Руску Православну Цркву. Генерално, за све Московљане, ниво поверења у Цркву је пао од 2015. до 2021. године са 55% на 28%. Међу религиозним Московљанима, ниво поверења у РПЦ такође је нагло опао са 72% у 2015. на 43% у 2021. години. А о нерелигиозном становништву (ниво поверења у РПЦ је 5%) сувишно је говорити.

Телеграм канал «Толкователь» у свом коментару закључује да „поверење ни у једну руску институцију није опало тако брзо као у Руску Православну Цркву“.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 22 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 4 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.