header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Архимандрит Кирил Павлов: Зашто Бог допушта невоље
Архимандрит Кирил Павлов: Зашто Бог допушта невоље Штампај Е-пошта
уторак, 23 август 2022

 Невоље уништавају нашу гордост, смиравају – пре или касније – најокорелија срца, и обраћају их Богу. Господ је близу скрушених срцем, и спасава смирене духом (Пс. 33,19), вели Свети Пророк Давид.

Жалосне душе нису изабране од Бога зато што Он воли да нас види несрећне, већ зато што жели да не будемо малодушни, већ чврсти и способни да све издржимо до краја.

Њему је драго да види када човек, обдарен бесмртном душом, претпоставља небеско земаљском и, заобилазећи све привремено, стреми директно Творцу и упире свој духовни поглед у вечност, у којој је његов стварни живот.

Задовољан је када види када човек гледа на време, како и приличи бесмртном бићу.

Јер изабраник Божији, носећи крст свој, свакако мора да се сети да је код Господа један дан као хиљаду година, а хиљаду година као један дан (2. Петр. 3, 8) и да је време важно само у овом животу, и стога што је човек духовнији, то мање обраћа пажњу на све привремено.

Последњи пут ажурирано ( среда, 24 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.