header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Руски патријарх неће да се састане са папом Фрањом
Руски патријарх неће да се састане са папом Фрањом Штампај Е-пошта
четвртак, 25 август 2022

 Патријарх московски и целе Русије Кирил неће имати састанак са папом Фрањом, пошто ове године неће учествовати на Конгресу поглавара светских и традиционалних религија у Казахстану, саопштио је Спутњику шеф Одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије митрополит Волколомски Антоније.

"Ове године ће православну цркву представљати званична делегација. Сам патријарх неће учествовати у њеном раду. Самим тим, није планиран његов састанак са папом Фрањом у Казахстану", саопштио је митрополит Антоније.

VII Конгрес поглавара светских и традиционалних религија биће одржан 14-15. септембра у Казахстану. Очекивало се да ће на његовим маргинама бити одржан други састанак у историји представника две цркве. У РПЦ, истакао је митрополит Антоније, сматрају да састанак Кирила и Фрање не може бити одржан у оквиру догађаја у Казахстану. Они сматрају да он треба буде посебан догађај.

Представник Московске патријаршије је подсетио да су припреме за такав састанак до недавно биле у току, али је Ватикан прошлог пролећа једнострано прекинуо рад на том. Истовремено, Ватикан није понудио друге опције за одржавање састанка црквених поглавара.

"Од Ватикана званично нисмо добили никакве предлоге у вези са могућим организовањем састанка у неко друго време или на другом месту“, закључио је Антоније.

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 25 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.