header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Руски патријарх неће да се састане са папом Фрањом
Руски патријарх неће да се састане са папом Фрањом Штампај Е-пошта
четвртак, 25 август 2022

 Патријарх московски и целе Русије Кирил неће имати састанак са папом Фрањом, пошто ове године неће учествовати на Конгресу поглавара светских и традиционалних религија у Казахстану, саопштио је Спутњику шеф Одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије митрополит Волколомски Антоније.

"Ове године ће православну цркву представљати званична делегација. Сам патријарх неће учествовати у њеном раду. Самим тим, није планиран његов састанак са папом Фрањом у Казахстану", саопштио је митрополит Антоније.

VII Конгрес поглавара светских и традиционалних религија биће одржан 14-15. септембра у Казахстану. Очекивало се да ће на његовим маргинама бити одржан други састанак у историји представника две цркве. У РПЦ, истакао је митрополит Антоније, сматрају да састанак Кирила и Фрање не може бити одржан у оквиру догађаја у Казахстану. Они сматрају да он треба буде посебан догађај.

Представник Московске патријаршије је подсетио да су припреме за такав састанак до недавно биле у току, али је Ватикан прошлог пролећа једнострано прекинуо рад на том. Истовремено, Ватикан није понудио друге опције за одржавање састанка црквених поглавара.

"Од Ватикана званично нисмо добили никакве предлоге у вези са могућим организовањем састанка у неко друго време или на другом месту“, закључио је Антоније.

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 25 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.