header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Суд казнио протођакона Курајева са 30.000 рубаља због дискредитације Оружаних снага РФ
Суд казнио протођакона Курајева са 30.000 рубаља због дискредитације Оружаних снага РФ Штампај Е-пошта
среда, 24 август 2022
           Никулински суд Москве изрекао је казну од 30.000 рубаља протођакону Андреју Курајеву, који је под забраном свештенослужења, због дискредитације руских оружаних снага, речено је Интерфаксу у уторак у суду.

Кураев је проглашен кривим за вршење јавних радњи у циљу дискредитације Оружаних снага Руске Федерације (члан 1 став 20.3.3 Законика о управним прекршајима Руске Федерације).

Тужбе против Кураева повезане су са објавом на једној од друштвених мрежа.

У децембру 2020. године, Епархијски суд Москве је разматрао пријаве против протођакона Курајева о црквеним преступима и одлучио да га лиши чина. Суд је у изјавама Курајева нашао „знакове хуљења на Цркву“. Судска одлука се односи и на знаке клеветничке делатности клирика. Кураев је рекао да је патријарху Кирилу поднео полбу да се одржи поновно заседање епархијског суда по питању рашчињења.

Епархијски суд 4. марта 2021. године није нашао основа за преиспитивање своје претходне одлуке. Патријарх Кирил је у априлу одобрио одлуку Московског епархијског суда да одбије поновно разматрање случаја о рашчињењу протођакона Андреја Курајева, али је увео мораторијум на његово ступање на снагу „на време које је дато архиђакону Андреју да преиспитати своју позицију и врати се на пут Цркве“.

Последњи пут ажурирано ( среда, 24 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.