header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Преподобни Силуан Атонски: Како задобити мир Штампај Е-пошта
недеља, 25 септембар 2022
          Сви желе да имају мир, али не знају како да га постигну. Пајсије Велики се раздражи и замоли Господа да га спасе од раздражљивости. Господ му се јавио и рекао: Пајсије, ако хоћеш да се не раздражиш, онда ништа не прижељкуј, не осуђуј никога и не мрзи, и нећеш се раздражити. Тако ће сваки човек, ако одсече своју вољу пред Богом и људима, увек бити миран у души својој, а ко воли да твори вољу његову, никада неће бити миран.

Дух Свети учи душу неизрецивој љубави према народу и сажаљењу за све заблуделе. Господ се смиловао на изгубљене и послао Сина Свог Јединородног да их спасе; и Дух Свети учи истом сажаљењу за заблуделе који иду у пакао. А ко није стекао Духа Светога, не жели да се моли за непријатеље.

Обе заповести Христове – о љубави према Богу и о љубави према ближњем, сачињавају један живот, па ако неко мисли да живи у Богу и да воли Бога, а мрзи брата свога, греши. Тако нам друга заповест даје могућност да проверимо колико заиста живимо у истинитом Богу.

Последњи пут ажурирано ( недеља, 25 септембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.