header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ови се не заустављају: „Гамалеи“ ће произвести руску мРНК вакцину против корона вируса Штампај Е-пошта
субота, 01 октобар 2022

 Научно-истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ почео је рад на руској мРНК вакцини против вируса корона, као и на могућој примени мРНК платформе у терапеутске сврхе, изјавио је заменик директора центра, академик Денис Логунов.

„Технологија мРНК вакцина има једну важну предност. Ту вакцину можете давати и пет пута, сваког месеца, сваког дана. Не постоји природно ограничење векторских вакцина које не можете да дајете чешће од једном у шест месеци јер се појављују антитела. Она морају да се смање и тек онда се отвара нова могућност… Код мРНК вакцина нема таквих ограничења“, рекао је Логунов на биотехнолошком форуму „OpenBio-2022“.

Према речима Логунова, састав компоненти вакцине на којој ће се радити у Русији не разликује се од „Фајзера“ и „Модерне“ али ће „Гамалеја“ у ту технологију унети своје генетске конструкције које можда и превазилазе оне користе две америчке компаније.

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( субота, 01 октобар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 45 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.