header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Патријарх Кирил је приметио да је под Путином дошло до преображаја Русије
Патријарх Кирил је приметио да је под Путином дошло до преображаја Русије Штампај Е-пошта
петак, 07 октобар 2022

 Москва. 7 октября. ИНТЕРФАКС – Патријарх московски и целе Русије Кирил честитао је 70. рођендан руском председнику Владимиру Путину, истичући заслуге руског лидера земљи.

„Током дугогодишњег неуморног рада на кључним државним функцијама стекли сте репутацију народног вође, несебично оданог отаџбини, искреног љубави према отаџбини и дајући јој све своје снаге, способности и таленте“, наводи се у честитки Петак на сајту Руске православне цркве.

„Трансформација имиџа Русије, јачање њеног суверенитета и одбрамбене способности, заштита националних интереса, прогресиван друштвено-економски развој, брига за добробит суграђана – само су неки од очигледних и неоспорних резултата дуго дугогодишње заједничког рада различитих грана власти и јавних институција, који се одвија под вашим руководством“, пише патријарх Кирил председнику.

Такође је констатовао стварање у земљи „јединственог модела сарадње“ између државе и Цркве и захвалио Путину на „сталној пажњи“ на службу Руске православне цркве, на потребе и тежње верника, као и на „активну подршку“ коју председник пружа најважнијим црквеним и јавним иницијативама

Патријарх се нада да ће „постојећа плодна сарадња наставити да доприноси консолидацији народа, очувању богатог историјског, духовног и културног наслеђа Русије, стварању мирног и просперитетног живота суграђана на непоколебљивим принципима солидарности и узајамне помоћи, доброте и правде“.

У закључку, Предстојатељ Цркве жели Путину „неоскудевајућу снагу, изобичми Божију помоћ и благословен успех у даљем служењу на високој и одговорној функцији државног поглавара велике Русије“.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( петак, 07 октобар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 85 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.