header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Права истина о прослављеној слави у манастиру Милешеви
Права истина о прослављеној слави у манастиру Милешеви Штампај Е-пошта
четвртак, 13 октобар 2022

 Иако је Епископ Милешевски недостојни Атанасије Ракита сазивао све од реда и нереда да дођу на славу манастира Милешеве и на славу епархије (07. октобар - Св. Краљ Владислав) одазвао се само митрополит Јоаникије (који га није могао да одбије, јер на свакој прослави у његовој митрополији, Атанасије присуствује био позван или не, више мора да се појави и то по "службеној дужности") и епископ захумско-херцеговачки Димитрије.

 Примјећујемо да није било првог комшије Епископа будимљанско - никшићког Методија који се хвала Богу спасио небулоза и бруке дистанцирајући се од Атанасија. 

Како нас извјештава званични сајт епархије милешевске уочи славе манастира приређена је академија на којој није било више од 30 душа (са све Атанасијевим поповима). (слика ниже)

 

 

Ово је чист доказ да је верни народ препознао ко је Атанасије Ракита, а то је вук у јагњећој кожи. Народ га увелико избегава.

Ништа боље није било ни у Саборној цркви у Пријепољу када је био призив Светог Духа на почетак школске године. Деце и ђака једва 30-ак. Брука и срамота како за Атанасија, тако и за попове што (не)предају веронауку. Чист доказ да се види како функционише верска настава у Пријепољу. У прилог вест: http://milesevskaeparhija.rs/priziv-svetog-duha-na-ucenike-u-prijepolju/

Сутрадан на слави, како каже, опет званични сајт епархије милешевске био је присутан "велики број верног народа". Што то, наравно, није тачно. Било је некад пуна, пре пар година, и црква и порта манастира Милешева, али данас не. Народ је знао да дође и из Босне, Ужица, а и Чачка, а данас их нема ни из Нове Вароши и Прибоја. Припремало се за ктиторску славу и то неколико дана пре, сада више не. Оно што је права истина и што је попунило манастирски храм, јесте народ из Пљеваља. Овде ћемо цитирати једног свештеника који је рекао: "да не беше Пљевљака остаде нам црква празна."

И заиста је било тако, свештеници из Пљеваља (град у Црној Гори који припада епархији Милешевској) су да би се додворили свом недостојоном епископу организовали бесплатан аутобуски превоз за вернике из овога града да би дошли на славу у манастир Милешеву.

Скупили су неких 40-ак људи (читај молили их да пођу да се не би брукали) и одвезли на Литургију у манастир Милешеву да попуне манастирску цркву, а касније и шатор за ручак. Превоз је био бесплатан за народ, али, опет се није могао напунити сутобус, јер народ не жели да иде на литургије где служи Атанасије Ракита. Напунио се аутобус, због митрополита Јоаникија, којег народ цени и поштује због литија које су биле у Црној Гори. И тако је заиста било на епархијској слави у нашој епархији Милешевској. Ваљда ће ова два пљеваљска свештеника добити неки плус од свог надлежног Епископа, јер су спасили свог Епископа од бруке и срамоте. 

 

Верни народ из епархије Милешевске 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 13 октобар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.