header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Путин: Знамо где Кијев прави „прљаву бомбу“
Путин: Знамо где Кијев прави „прљаву бомбу“ Штампај Е-пошта
четвртак, 27 октобар 2022

 Председник Русије Владимир Путин изјавио је да Русија није случајно саопштила информације о „прљавој бомби“ коју прави Кијев, те да у Москви знају „где се отприлике она прави“.

Русија није случајно саопштила информације о „прљавој бомби“ коју прави Кијев, рекао је Путин.

„Ми нисмо случајно објавили информације обавештајних служби о томе да припремају неки инцидент са такозваном 'прљавом бомбом'. Чак знамо отприлике где се прави. Мало су прерадили остатке нуклеарног горива . Технологије које постоје у Украјини омогућавају да се то уради“, рекао је руски лидер.

Он је додао да је лично он наложио министру одбране Русије Сергеју Шојгуу да ступи у контакт са колегама из иностранства и да их упозори на претњу да Украјина употреби „прљаву бомбу“.

Кијев, додаје Путин, чини све да сакрије трагове припреме провокације са „прљавом бомбом“.

„Сада кажу да Међународна агенција за нуклеарну енергију жели да дође и провери нуклеарне објекте у Украјини. Ми смо за. То треба да се уради што је пре могуће и што шире. Знамо да сада кијевске власти чине све да прикрију трагове припреме. Они раде на томе“, додао је Путин.

Нуклеарни напад

Русији није потребан нуклеарни напад на Украјину, то нема ни војног ни политичког смисла, поручио је руски лидер, истакавши да Русија никада није говорила да може да употреби нуклеарно оружје.

„Никада нисмо самоиницијативно ништа говорили о могућој примени нуклеарног оружја, него смо само наговештајима одговарали на изјаве лидера западних земаља“, истакао је руски председник.

„Што се тиче Русије – имамо војну доктрину. Нека је прочитају. У одговарајућем члану те доктрине пише у којим случајевима, из ког разлога, у вези с чим и на који начин Русија сматра могућим примену оружја за масовно уништење у виду нуклеарног оружја – за заштиту свог суверенитета, територијалног интегритета, за осигуравање безбедности руског народа“, подвукао је Путин.

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 27 октобар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 61 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.