header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Нема извоза жита док се коридори користе за нападе
Нема извоза жита док се коридори користе за нападе Штампај Е-пошта
среда, 02 новембар 2022

 Председник руске Државне думе Вјачеслав Володин изјавио је данас да је обнављање споразума о извозу жита из украјинских лука немогуће, док се, како је рекао, безбедносни коридор користи за терористичке нападе.

„Коришћење безбедносног коридора за терористичке нападе на бродове Црноморске флоте је неприхватљиво. Не може бити споразума о извозу жита под тим условима”, навео је Володин.

Русија је у суботу саопштила да суспендује учешће у споразуму о извозу производа из украјинских лука након, како Москва тврди, терористичког напада Украјине на бродове Црноморске флоте и цивилне бродове у водама код Севастопоља.

Володин је на Телеграму написао да је Русија украјинској страни пружила могућност да извози жито, које је требало да иде у земље Африке и Азије којима је најпотребније. Поновио је тврдњу Москве да је само 3-4 одсто извезеног жита отишло у те земље, а да је највећи део извезен у богате државе Европске уније, преноси РИА Новости. Володин је оценио да је председник Украјине Володимир Зеленски својим поступцима поништио све споразуме постигнуте уз учешће Турске и УН.

Извор: „Политика“

Последњи пут ажурирано ( среда, 02 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 46 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.