header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Монаси и мирјани новотарског Есфигмена, покрали маслине истинског манастира Есфигмен 24.10.2022
Монаси и мирјани новотарског Есфигмена, покрали маслине истинског манастира Есфигмен 24.10.2022 Штампај Е-пошта
уторак, 01 новембар 2022
            Лажни есфигменци (ради се о екуменистичком Есфигмену, покорном јеретику Вартоломеју - нап. "Борба за веру") су у координисаној акцији украли маслине из нашег манастира (маслињака).

Данас, у недељу Господњу, наши гонитељи, не бојећи се Бога и не стидећи се људи, направили су нови искорак.

По „мудрим“ упутствима лажног игумана Вартоломеја, и под заштитом јаке полиције, уз асистенцију десетина мирјана, упали су у маслињик нашег манастира, који се налази у атару Свете келије Светог Методија, неколико стотина метара источно од манастира Есфигмена и покрали су нам целокупну овогодишњу бербу маслина!

Напомињемо да наше братство живи искључиво од уља произведеног у маслињацима око нашег манастира, док је специфичне маслине садило наше братство деценијама уназад и о њима сам лично бринуо и ја, игуман манастира, и отац Доротеј заједно, са осталим нашим монасима.

Наравно, наши напаћени прогонитељи су очекивали да одговоримо инцидентима и насиљем, али су побегли. Наше братство је више волело да буде лишено земаљског, ради небеског. Радије мир, него рат.

Више је волело привремену штету и одузимање неких материјалних добара, ради љубави Христове, него освету и одмазду. Наше скромно братство је по ко зна који пут доказало своју моралну супериорност и практично потврдило оно што с времена на време кажемо у нашим разним интервјуима, да нисмо дошли на Свету Гору да бисмо се добро провели и обогатили, већ првенствено да сачувамо своју веру и потом да пострадамо ако је потребно у нашем подвигу, по примеру Господа нашег.

А Ви лажни игумане Вартоломеје уживаће на дан Суда своју плату од добровољног лишавања. Али шта ћете са душом? Некада су монаси давали милостињу, али ћете бити први у историји Свете Горе који ће се помињати да краде и узурпира не туђи новац или имовину, већ саму храну својих ближњих. Живео нови Јуда! Слава Атосу, али ово је срамота и брука. Какво ваше незамисливо лицемерје! Зашто ово кажемо? Јер док нам крадете животе, бестидно се усуђујете да објавите књигу „Од срца“ у којој треба да са верницима поделите речи и мисли „љубави“, као што су:

● Љубав је волети (стр. 49)

● Срце особе која воли не може произвести ништа осим љубави!!! (стр.30)

● Љубав само као реч чини да се осећате као кретен. Замислите да то постане начин живота!..... једноставно! (стр.53)

● Да ли желите некога да „казните“? Дајте му љубав! Која неће трајати. Управо тако! (стр. 54)

Ово су само наслућивања из излива љубави новог лажног игумана Вартоломеја, који је сутрадан дошао и покрао нас... Управо тако!

Сачувај нас Боже овакве "љубави". Али пример лажног игумана Вартоломеја нас инспирише. Јер докле год постоје људи тако лицемерни и лажљиви, тако продати екуменизму и лукавству, морају постојати и људи који својим животом и својим примером морају донети равнотежу и мир Светој Гори!

 Лажни игумане Вартоломеје, заправо Ваша дела нас инспиришу!

Са жељама упућеним Господу,

ИГУМАН СВЕТОГ МАНАСТИРА ЕСФИГМЕНА

+ АРХИМАНДРИТ МЕТОДИЈЕ

 

П.С. Додајмо да је пре неколико сати у луку нашег манастира стигао и лучки чамац, очигледно да би нас блокирао и са мора. Да ли је могуће да сврха присуства обалске страже није само да нас блокира, већ и да заштити домаће и стране раднике који тренутно краду плодове маслина нашег манастира? Ако је овако нешто тачно, онда изражавамо своје гађење, јер смо сведоци дослуха и сарадње без преседана за Свету Гору. Надамо се да овај сценарио није тачан...

Извор: https://www.filoi-esfigmenou.com/articles/article/13722

Превео и приредио: ИС ХС - NI KA 

(могу да забране YOUTUBE канал ИС ХС - NI KA, али никада не могу да нас ућуткају)

Слава Светој Тројици, Оцу и Сину и Светоме Духу!

 

П.С. (п.п.) Никада се нећемо одрећи тебе, вољено Православље! Никада те нећемо издати, благочешће отаца! Никада те нећемо оставити, мајко побожности! У теби смо рођени, у теби живимо и у теби ћемо умрети. А ако времена то буду тражила и хиљаде пута умрећемо за тебе."

(Јосиф Вријеније)

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 01 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.