header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Руска Православна Црква појаснила речи патријарха о опроштењу грехова на бојном пољу
Руска Православна Црква појаснила речи патријарха о опроштењу грехова на бојном пољу Штампај Е-пошта
среда, 02 новембар 2022

 Руска Православна Црква саопштила је да су многи примитизовали речи патријарха Кирила о опраштању грехова војницима.

Вахтанг Кипшидзе, заменик председника Синодалног одељења за црквене односе са друштвом и медијима Руске православне цркве, објаснио је на RTVI речи патријарха Кирила о опроштењу грехова војницима, о којима је говорио током службе 25. септембра, 2022.

 „Нажалост, овде постоји извесна примитивизација речи које је Његова Светост изговорио у патријаршијској беседи. Ако се човек свесно жртвује зарад одбране отаџбине, зарад ближњих, онда да, греси ће му бити опроштени, он ће се придружити праведнима, биће у рају. Ово је рекао Његова Светост Патријарх“, рекао је Кипшидзе.

Црквени званичник је додао да не може бити аутоматизма у тајни спасења човека од греха.

Истовремено, заменик председника Синодалног одељења за односе Цркве, друштва и медија Руске Православне Цркве приметио је да ако човек мисли да му сама чињеница да је на првој линији фронта аутоматски опрашта све грехе, онда дубоко се вара.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( среда, 02 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.