header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Папа Фрања: Текст нашег документа са Великим Имамом дошао је од Бога
Папа Фрања: Текст нашег документа са Великим Имамом дошао је од Бога Штампај Е-пошта
уторак, 08 новембар 2022
          Папа је навео да је идеја о потписивању заједничког документа са великим имамом дошла након "заједничког ломљења хлеба".

Папа Фрања је, говорећи о католичко-муслиманској декларацији потписаној у фебруару 2019. године у Абу Дабију, рекао да је текст документа дошао од Бога. Он је то изјавио на конференцији за новинаре у авиону приликом повратка у Ватикан из Бахреина, преноси vaticannews.va.

Папа је напоменуо да је сам документ "рођен" током његовог заједничког ручка са Великим имамом у Ватикану.

 „Одлучили смо да ручамо заједно. То је било нешто што је дошло изнутра. <…> Узели смо хлеб, преломили га и дали једни другима. Гест пријатељства, понуда хлеба. <…> То је било нешто што је дошло од Бога. Он (документ – прим. аут.) се појавио током пријатељске вечере, а то је велика ствар“, рекао је папа Фрања.

Шеф РКЦ је додао и да га је рад на тексту декларације приближио Великом имаму, а документ је актуелан и данас.

Сајт „СПЖ“ је раније известио да је, према масонима Италије, потписивање заједничке декларације папе и муслиманског имама представљало прекретницу у цивилизацији, отварајући нову еру.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 08 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.