header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Распеће уклоњено из градске скупштине Минстера уочи састанка Г7
Распеће уклоњено из градске скупштине Минстера уочи састанка Г7 Штампај Е-пошта
понедељак, 07 новембар 2022

 Поступци шефа немачког министарства спољних послова изазвали су оштре критике у опозиционом блоку ЦДУ/ЦСУ.

Пре састанка Г7, немачка министарка спољних послова Аналена Бурбок наредила је да се из градске куће у Минстеру уклони хришћански крст са Христовим распећем, који је ту био 482 године, преноси welt.de.

То место је од историјског значаја за хришћанску Европу. Године 1648. у Дворани мира потписан је Вестфалски уговор, чиме је окончан Тридесетогодишњи рат. Тренутно нови чланови савета у Минстеру и даље полажу заклетву пред крстом са распећем.

Овакви поступци шефа немачког министарства спољних послова изазвали су оштре критике опозиционог блока ЦДУ/ЦСУ.

 „Садашња савезна влада је заборавила традицију и историју. Свако ко, попут министра спољних послова, уклања симболе хришћанске вере из сале за састанке, укључујући и вековни крст савета у градској кући у Минстеру, није космополита, већ тврдоглавац“, рекао је Торстен Фреј, представник фракције ЦДУ/ЦСУ у Бундестагу.

 „Само они који се придржавају сопствене традиције и друштвеног поретка могу отворено и са поверењем приступити другима. Хришћанска слика човека је заједничка основа за либералну и уставну демократију земаља Г7“, закључио је Фреј.

Подсетимо, 3. новембра 2022. године у Минстеру је отворен дводневни састанак министара спољних послова Групе седам (Велике Британије, Немачке, Италије, Канаде, САД, Француске и Јапана) под председавањем Немачке. Поред држава Г7, присуствовали су му представници афричких земаља и Афричке уније.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 07 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.