header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Патријарх Кирил позвао епископат да подржи војску како би „извојевала победу“ Штампај Е-пошта
понедељак, 21 новембар 2022
         Патријарх московски и целе Русије Кирил је 20. новембра 2022. године на свечаном пријему поводом свог рођендана позвао епископат да подржи војску у циљу „победе“, преноси званични сајт Руске Православне Цркве.

Поглавар Руске Православне Цркве позвао је јерархе „да буду будни, да умножавају снагу“. „Морамо да јачамо веру нашег народа, надахњујемо војнике, радимо са нашом интелигенцијом, са медијима, да се реч Цркве шири и помаже људима да живе, раде и боре се за Отаџбину“, рекао је Патријарх.

Према његовом мишљењу, епископат Руске Православне Цркве „не очекује лака времена“. „Морамо да се мобилишемо. Свако мора максимално да испуни своју дужност, да иде тамо где јуче нисмо ишли, до оних са којима још јуче нисмо знали да правилно разговарамо. Данас морамо да радимо, схватајући да смо на фронту, на најважнијој линији духовне одбране нашег народа и наше земље“, рекао је поглавар Руске Православне Цркве.

Такође је пожелео да Господ помогне свим епископима Руске Цркве да „преиспитају своје понашање, свој начин живота, своје навике. Да одемо тамо где можда нисмо ни помислили да идемо јуче.”

„Нека нам је свима Господ на помоћи да заједно са свима који воле отаџбину данас устанемо у одбрану Отаџбине и учинимо све да победимо“, закључио је патријарх Кирил.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 21 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.