header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Идеологије унутар Римокатоличке "цркве" прете да униште хришћанство
Идеологије унутар Римокатоличке "цркве" прете да униште хришћанство Штампај Е-пошта
четвртак, 08 децембар 2022

 Постоји понор између „бога“ којег New Age подржава и хришћанског Бога: У New Age-у се промовише анонимни бог, по избору, мешавина других божанстава, енергетски или духовни ентитет. Немате лични однос с тим, јер је безлично. Оно што је важно си ти.

Иза идеологије рода постоји читава агенда широм света која има за циљ стварање новог човечанства са новим вредностима и која нас води ка томе да сви исповедамо исту етику и религију, секуларну и без хришћанских вредности.

То је назначено у Повељи о Земљи која је објављена 2000. године, која служи као водич за политике које се намећу у свим земљама и која је, како је рекао отац Хуан Санахуја: Декалог антихришћанског Новог доба. Осмислили су је зидари”. План који сумира циљеве претходних међународних конференција и самита, прерушен у одбрану Мајке Земље.

У овом документу се изричито наводи да нам је „хитно потребна заједничка визија основних вредности које обезбеђују етичку основу за светску заједницу у настајању… као заједничку основу за појединце, организације, компаније, владе.“ и транснационалне институције“ 1 .

Идеја је да се постигне синкретизација свих религија, али и стављање тачке на хришћанство.

У ту сврху се New Age или New Era 2 користи као инструмент који се, подстакнут овим идејама, уводи у све сфере друштва, укључујући и цркву. Као што сам већ рекао, то је покрет који подржава масонерија. За то се мешају различите културе, бришући разлике, идентитете, правећи мешавину где по мало сваке од њих служи Мајви Земљи као врховној и поштованој од свих:

Типичан за New Age је дух индивидуализма који дозвољава свакоме да формулише сопствену верску, филозофску и етичку истину.3

Идеје попут тога да је цео универзум Бог, да су све религије једнаке и да сваки човек ствара сопствену истину, неки су од принципа који подржавају његове активности.

Као што видимо, лако је уочити да су ове идеје већ присутне у друштву и велики број људи их брани.

Разноликост која подржава аргументе свих мисли и политичких, друштвених, образовних планова… обухвата ову стварност: дифузну мешавину у којој се губи порекло и доводи људе до губитка смисла, вредности и принципа којима се треба водити. .

Изрази попут мирна коегзистенција између култура и религија, разноликост култура и религија обогаћује суживот или Бог је присутан у различитим културама и религијама, они могу бити релативно истинити само ако их то не одвоји и не поништи саму културу и религију која одржава различита друштва и даје им идентитет.

Али, нажалост, налазимо се у контексту који позива на супротно и користи се исти језик који New Age користи у текстовима римо-католичке вероисповести, што показујем у извештају који сам објавио о садржају верских књига mari Catholic iz SM. Publishing4 .

Важно је узети у обзир да постоји понор између „бога“ којег New Age „подржава и хришћанског Бога: У New Age-у се промовише анонимни бог, по избору, мешавина других божанстава, енергија или духовни ентитет. Немате лични однос с тим, јер је безлично. Човек је важан сам себи, а не сусрет са Богом као у хришћанству, где нам Бог, који је личност, излази у сусрет, показујући да нас воли 5 .

Што се тиче визије заштите животне средине, која се такође често појављује у овим текстовима католичких религијских и моралних књига, упадљиво је како се негативно деловање човека у односу на животну средину континуирано визуализује. Иако је тачно да су многи проблеми контаминације и пропадања екосистема последица негативног деловања човека и злоупотребе ресурса, мора се водити рачуна о начину изражавања ових идеја. Ново доба има врло специфичну визију екологије у том смислу која може довести до забуне: људи вреде колико и бубашваба или камен. Лишени нашег узвишеног достојанства, сматрају се кугом коју морамо истребити, јер су непријатељи планети. Зато се промовишу политике и акције које нас воде ка смањењу броја деце и становништва: методе контрацепције, абортус, стерилизација, стерилни хомосексуални односи…

Леонардо Боф, теолог којег је Римо-католичка црква осудила и који се сматра једним од очева марксистичке теологије ослобођења која је сада претворена у екотеологију, подржава ове тезе у својим радовима. Такође је био инспиративни пример Енциклике папе Фрање „Laudato Si“ на тему екологије.

Да ли су идеологије New Age-а, рода и феминизма уведене у цркву? Шта хришћани треба да ураде поводом тога? Ова и многа друга питања обрађена су у мојој најновијој публикацији: „99 одговора на родну идеологију, водич из хришћанске перспективе до адолесценције“ 6 .

1 https://cartadelatierra.org

2 New Age је псеудо-духовни покрет езотеричне и окултне паганске природе, који укључује погрешне теорије и јереси које је осудила Црква, а које су у супротности са основним истинама хришћанске вере, и који настоји да наведе човека да верује да може постати Бог. Њена сврха, скривена под наводним поштовањем свих веровања, јесте уништење хришћанске вере.

3 https://vvv.aciprensa.com/recursos/

4 https://buscandorespuestasemet.com/

5 https://vvv.aciprensa.com/

6 Можете затражити додатне информације или копију путем е-поште: Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели.  

 

Извор: ifamnews.com/sr

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 08 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.