header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Лоши знаци: митрополит Онуфрије се полио причешћем, а други митрополит је, пре тога имао срчани удар
Лоши знаци: митрополит Онуфрије се полио причешћем, а други митрополит је, пре тога имао срчани удар Штампај Е-пошта
понедељак, 12 децембар 2022
         9. децембра била је 32. годишњица епископског хиротоније митрополита УПЦ-МП Онуфрија. Приликом обележавања овог догађаја, који је окупио архијереје УПЦ из целе Украјине, предстојатељ је пролио на себе Часне дарове из Светог путира.

Онуфрије је пролио на себе крв Христову јер га је гурнуо митрополит николајевски и вазнесенски Питирим, који је имао срчани удар. Забележено је да је свештеник „умало умро” управо у служби.

Укупно је било десет путира, а просуо се само један, тако да су сви – и клирици и мирјани – имали довољно да се причесте. Међутим, према речима новинара, присутни, а посебно сам Онуфрије, били су шокирани оним што се догодило. Сви су напустили службу веома потиштени.

Услед инцидента са путиром оштећен је и антиминс – специјално освештано платно у коју су зашивене честице светих моштију. Сада ову епископску одежду, која је припадала митрополиту Владимиру (Сабодану), треба спалити, а пепео бацити у реку.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 12 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.