header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Још један Кипранин "пада"?
Још један Кипранин "пада"? Штампај Е-пошта
среда, 14 децембар 2022

 После саслужења митрополита тамасоског Исаије са „епископом“ укрофашистичке секте зване „УПЦ“ (овде:), митрополит Атанасије је ускратио благослов мирјанима да се причесте у његовој митрополији. Међутим, по последњој изјави митрополита Атанасија, рекло би се да он мења свој пређашњи став према украјинским расколницима (овде:):

Митрополит лимасолски Атанасије, један од кандидата за поглавара Кипарске православне цркве рекао је да будући поглавар Кипарске цркве мора да испоштује одлуке Синода у вези са спомињањем поглавара украјинских расколника Думенка, преноси alphanews.live.

Митрополит Атанасије је замољен да прокоментарише речи митрополита тамаског Исаије, који је рекао да одлука Фанара да призна ПЦУ (украјински расколници, такозвана Православна црква Украјине – прим. прев.) не подлеже ревизији. „Ако будеш изабран, шта ћеш урадити?“ упитао је новинар владику Атанасија.

„Епископ је дужан да се придржава одлука Светог Синода, без обзира у шта лично верује. Дакле, ко год буде изабран за архиепископа, придржаваће се одлука Синода. Тако треба и то је правилно“, одговорио је митрополит Атанасије.

Међутим, водитељка није била задовољна одговором и упитала је какво је лично мишљење митрополита Атанасија по питању украјинске аутокефалности?

„У овом тренутку и у садашњим околностима, сматрам да је ово веома осетљиво питање. Морамо имати мир и спокој. Нека се прво разјасни цела ситуација у Украјини, а онда ћемо се бавити црквеним питањима“, одговорио је митрополит.

Према његовим ријечима, „тренутно људи страдају у Украјини, постоји рат“ и „сада није време за еклисиолошка питања“.

Међутим, након ове изјаве, у јавности су се појавиле информације да је митрополит Атанасије забранио причешћивање онима који су учествовали на богослужењима на којима су служили украјински расколници.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

По материјалу са: „Етос“

Последњи пут ажурирано ( среда, 14 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 36 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.