header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Руска Православна Црква забринута за судбину српских манастира на Косову Штампај Е-пошта
среда, 14 децембар 2022

 Патријархов саветник: дешавања на Косову утичу на безбедност манастира који се тамо налазе

 МОСКВА, 14. децембра - РИА Новости. Руска Православна Црква са забринутошћу прати дешавања на Косову, дестабилизација у региону негативно утиче на безбедност древних православних манастира који се тамо налазе, рекао је за РИА Новости протојереј Николај Балашов, саветник Патријарха московског и целе Русије Кирила.

Косово и Метохија је историјски духовни центар Српске Православне Цркве. Српски патријарси носе титулу архиепископа пећких по имену града Пећи, који се налази у покрајини, коју контролише самопроглашена „Република Косово“, а уздижу се на историјски архијерејски трон у Патријаршијском манастиру Пећ. У њему је 14. октобра 2022. године устоличен садашњи поглавар Српске Цркве патријарх Порфирије.

"Пратимо са пажњом и узнемирењем, молимо се за нашу браћу и сестре. Наравно, дестабилизација великих размера која се тренутно примећује неизбежно подрива безбедност древних манастирских манастира који се налазе у региону Косова", рекао је Балашов.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( среда, 14 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.