header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Почиње: Нови поглавар Кипарске цркве тражи да се не врше литије (крсни ходови)
Почиње: Нови поглавар Кипарске цркве тражи да се не врше литије (крсни ходови) Штампај Е-пошта
четвртак, 29 децембар 2022

 Архиепископ Георгије сматра да се опходи са иконама и моштима Светитеља врло често дешавају из „економских разлога”.

Нови поглавар Кипарске православне цркве, архиепископ Георгије, рекао је да је пракса литија са иконама и моштима Светитеља „туђа” Кипранима и да ће Свети синод свакако „предузети мере”, преноси «Ромфеа»

По речима новог Поглавара Кипарске цркве, честе поворке са моштима и иконама су туђ обичај (буквално – страни, инострани – прим. аут.). Он је нагласио да је „у тим појавама неопходно имати меру”.

 „У многим случајевима то се ради и из економских разлога, али по том питању морамо бити веома опрезни, јер је то утицај страних цркава и морамо да чувамо наше традиције“, рекао је архиепископ Герогије.

 „Ми ћемо се тиме бавити као Свети синод да бисмо нашли меру. Ово више не може да се настави“, сажео је нови поглавар Кипарске цркве.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 29 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.