header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Поглавар (непризнате) МПЦ: Одложен наставак преговора са СПЦ Штампај Е-пошта
четвртак, 26 новембар 2009

Стефан: Смрт патријарха Павла одложила обнављања преговора МПЦ и СПЦ

26. новембар 2009. | 18:26 |  Извор: Танјуг 

         СКОПЉЕ - Смрт патријарха српског Павла одложила је планирани сусрет делегација Македонске и Српске православне цркве, изјавио је данас поглавар (непризнате) Македонске православне цркве (МПЦ) Стефан.

Он је рекао да у МПЦ постоји расположење за обнављање разговора две цркве и да је то "било прихваћено и у незваничним сусретима и разговорима током последњих месеци", додавши да је упокојење патријарха одложило планирани сусрет.

Поглавар МПЦ је навео да је током посете Београду, ноћ пре сахране патријарха Павла, делегација МПЦ имала сусрет са Митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем у сали Синода СПЦ, пренела је македонска агенција МИА.

"У таквој прилици, нормално се говорило о разлогу скупа, а свакако нису била заобиђена актуелна питања између Македонске и Српске православне цркве. Имајући у виду да није било места да се превише говори о томе, то смо оставили за касније, након избора новог патријарха СПЦ", рекао је он.

http://www.rtv.rs/sr/vesti/drustvo/religija/2009_11_26/vest_164584.jsp

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 26 новембар 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 41 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.