header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Поводом скрнављења храма СПЦ у Крагујевцу
Поводом скрнављења храма СПЦ у Крагујевцу Штампај Е-пошта
среда, 18 јануар 2023
           У Шумадијској епархији се надају да су графити исписани на цркви Светог Саве на Аеродром појединачан инцидент и да ће у најскорије време добити судски епилог. Уједно се захваљују надлежнима и грађанима на помоћи и подршци.

Црква Светог Саве на Аеродрому је у понедељак у поподневним часовма оскрнављена, тачније на зидовима и платоу исписани су графити са порукама “Аллаху акбер”, “Исусу акбер”, “Косово је Србија”… Полиција је ухапсила двадесетосмогодишњег Крагујевчанина П.Ц. осумчњиченог да је то учинио. Сада се о овом случају огласила и Шумадијска епархија. 

Шумадијска епархија Српске православне цркве поводом графита исписаних на цркви Светог Саве у насељу Аеродром у Крагујевцу, а који су од надлежних органа квалификовани да изазивају верску и националну нетрепељивост, изражава своју забринутост, али и наду да се, ипак ради о појединачном инциденту, који ће у најскорије време добити судски епилог и да се сличне ствари, уз помоћ надлежних институција и свих људи добре воље, неће више догађати ни у Крагујевцу, ни у било ком другом граду.

Истовремено се захваљујемо Полицијској управи Града Крагујевца, свим надлежним органима Републике Србије и Града Крагујевца, а посебно свим Крагујевчанима на помоћи и подршци”, наводи се у саопштењу Шумадијске епархије.

Иначе, после јучерашњег саслушања у Вишем јавном тужилаштву, предложен је притвор за осумњиченог П. Ц. о чему ће одлучивати судија за претходни поступак Вишег суда у Крагујевцу.

Извор: "Инфо.кг"

Последњи пут ажурирано ( среда, 18 јануар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.