header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Ватикан и Москва заоштравају: други по рангу јеретик Ватикана, оптужио патријарха Кирила за јерес
Ватикан и Москва заоштравају: други по рангу јеретик Ватикана, оптужио патријарха Кирила за јерес Штампај Е-пошта
среда, 08 фебруар 2023

 Митрополит Клински Леонид (Горбачов) је саветовао кардинала Курта Коха да пази шта прича

Патријаршијски егзарх Африке изразио је огорчење чињеницом да римокатоличке дипломате дозвољавају себи да Његову Светост Патријарха Кирила јавно назову јеретиком...

Председник Папског савета за унапређење хришћанског јединства кардинал Курт Кох треба да се извини због тога што је оптужио  за јерес Његову Светост патријарха московског и целе Русије Кирила, изјавио је Патријаршијски егзарх за Африку, митрополит клински Леонид (Горбачов) за  РИА Новости.

Раније издање Cath. ch  је објавио коментар Курта Коха у којем је изјавио да је то што патријарх Кирил „легитимише“ СВО - „јерес“.

 „Зашто се кардинал Кох не би извинио Патријарху московском и целе Русије Кирилу и Русији што је предстојатеља Руске Православне Цркве назвао јеретиком?“ – рекао је митрополит Леонид, коментаришући речи представника Ватикана.

Сваки црквени или државни поглавар, нагласио је егзарх, има право да гради унутрашњу и спољну политику, и то је исправан и прагматичан приступ, међутим, „понтифекс се званично сусреће са украјинским расколничким вођама, које није укорео, већ топло примио." „А о закулисним преговорима са Вартоломејом Истанбулским углавном ћутим“, рекао је владика.

При этом глава Африканского экзархата отметил, что в местах своего служения с католиками ему удавалось устанавливать взвешенное взаимодействие. «Где бы я ни нёс своё служение, за крайне редким исключением у меня складывались рабочие и сбалансированные отношения с представителями Римско-католической церкви. Многие из них так же, как и мы, отстаивают интересы Церкви и традиционные христианские мировоззренческие ценности», — заключил митрополит Леонид.

Истовремено, шеф Афричког егзархата је приметио да је у местима своје службе са католицима успео да успостави уравнотежену интеракцију. „Где год сам служио, са изузетно ретким изузецима, развио сам радни и уравнотежен однос са представницима Римокатоличке цркве. Многи од њих, као и ми, бране интересе Цркве и традиционалне хришћанске вредности“, закључио је митрополит Леонид.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( среда, 08 фебруар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 128 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.