header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Ужас! – Тежак пораз Руса код Угледара – коментар Игора Стрелкова
Ужас! – Тежак пораз Руса код Угледара – коментар Игора Стрелкова Штампај Е-пошта
понедељак, 13 фебруар 2023

 Руси су поражени код Угледара. Изгубили су више од 30 оклопних возила и десетине тенкиста - Игор Стрелков.

Руска војска је поражена у борбама код Угледара (много видео снимака које су снимили дронови Оружаних снага Украјине са уништеним оклопним возилима постављени су на интернет).  То је прокоментарисао један од лидера Руског пролећа, бивши министар одбране ДНР Игор Стрелков.

 „Изгледа да су догађаји из 2022. прошли поред наших генерала“, написао је Стрелков на свом Телеграм каналу 10. фебруара. – Међутим, пошто су неки од њих потпуни кретени, по обрасцу се понављају све грешке које су раније прављене.

Напредовање тенковских и моторизованих колона уским путевима дуж ретких шумских плантажа на идеално равном терену (пошто су минска поља са стране), непокривено из ваздуха и снагама за електронску борбу, очекивано се завршило поразом. Део опреме је уништен противтенковским вођеним пројектилима (испаљеним са вишеспратница Угледара), део је гађаа артиљеријама Оружаних снага Украјине, која пуца изузетно прецизно.

Изгубљено је више од 30 јединица оклопних возила, губици од две стотине. Само међу тенкистима - више десетина. Више је страдало маринаца, специјалаца и моторизованих стрелаца. Али што је најважније, губици су били једнострани. Укри су путали у нападаче као у стрељани, наши борци нису могли да им нанесу контра губитке. Непријатељ је поново без већих потешкоћа држао своје положаје у утврђеном појасу, који су већ у више наврата покушавани да се заузму фронтално у пролеће и лето 2022. године.

Истовремено, наше војсковође су уобичајено слале батаљоне бивше Народне милиције ДНР и добровољачке јединице, преименоване у Оружане снаге Руске Федерације, у Авдијевку на клање у познатом подручју у индустријском комплексу Доњецк (тамо су јуришали на десетине пута). Без подршке ни нормалном артиљеријском ватром (која је била крајње непрецизна), ни оклопним возилима (која су била заштићена од мина, а из техничких разлога није било могуће очистити подручје). Услед тога су две чете јуришне пешадије погинуле са истим резултатом као и раније, односно безуспешно. ЕВО ВИДЕО!

 Борбе на угледарском правцу су веома тешке, а ми трпимо значајне губитке“, потврдио је војни експерт Борис Рожин. - Пребачене резерве Оружаних снага Украјине, укључујући и оне уклоњене из Бахмута, омогућиле су непријатељу да стабилизује фронт у области ​дача.

Очигледно постоје питања за команду – доста опреме је изгубљено у гужви (неки тенкови су оштећени са уклоњеним гусеницама, изгорела борбена возила пешадије, губици у људству итд.). У ствари, тенковска група је изгубила своју борбену способност. Надам се да је опрема била у стању да се извуче за поправку. Па, ситуација на правцу Угледар подсећа на дејства 90. тенковске дивизије у Броварском округу код Кијева код Велике Димерке у марту 2022. године. Неки представници команде специјалне операције не изводе закључке и праве исту врсту грешака.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 13 фебруар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.