header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow У Мозамбику је пастор умро од строгог поста, покушавајући да се угледа на Христа
У Мозамбику је пастор умро од строгог поста, покушавајући да се угледа на Христа Штампај Е-пошта
уторак, 21 фебруар 2023

 39-годишњи пастор из Мозамбика Франциско Бараџа, оснивач евангелистичке цркве Санта Триндаде, преминуо је током 40-дневног поста док је покушавао да понови пост Исуса Христа, преноси bbc.com.

Пастор је преминуо у болници у граду Беира, где је одведен у тешком стању на инсистирање својих рођака.

 

Човек је 25 дана без хране и воде изгубио на тежини до те мере да није могао да устане, достигавши стање анемије, што је довело до смрти.

Пастору Бараџију је дијагностикована тешка анемија и отказивање гастроинтестиналног (ГИ) органа. Покушали су да му уведу течну храну, али је било касно. Парохијани цркве Санта Триндаде рекли су да је обичај да пастор и његови следбеници посте, али не тако дуго.

Ово није први извештај о фаталном покушају опонашања Христовог 40-дневног поста у пустињи како је описано у Јеванђељу по Матеју.

Године 2015. један Зимбабвеанац је умро након 30 дана поста.

2006. жена у Лондону умрла је након пола тог времена поста.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 21 фебруар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.