header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Бил Гејтс и Џеф Безос подржавају компанију за истраживање неурочипова
Бил Гејтс и Џеф Безос подржавају компанију за истраживање неурочипова Штампај Е-пошта
четвртак, 23 фебруар 2023

 Амерички стартап Synchron (https://t.me/peach) је део нове групе компанија које тестирају технологију интерфејса мозак-рачунар која је дизајнирана да помогне парализованим људима.

У децембру је Synchron најавио рунду финансирања од 75 милиона долара (https://www.cnbc.com/), који је укључивао финансирање од инвестиционих фирми суоснивача Мајкрософта Била Гејтса и оснивача Амазона Џефа Безоса.

Васкуларно имплантирани синхронски прекидач омогућава пацијентима да контролишу технологију користећи само свој ум.

Synchron је део растуће индустрије интерфејса мозак-рачунар, или BCI. BCI је систем који декодира мождане сигнале и преводи их у команде за спољне технологије. Можда најпознатије име у овом простору је Неуралинк (https://t.me/peach_blossombazi/25475) захваљујући високом статусу оснивача Илона Маска.

Али Маск није једини технолошки милијардер који се клади на могући прелазак на BCI.

2021. године, Synchron је постала прва компанија која је добила одобрење ФДА за имплантабилни-мозак-рачунарски интерфејс-у-САД) да користи истраживачки уређај за тестирање трајно имплантираног БЦИ-а код људи.

Synchron покушава да докаже да је технологија безбедна за људе. Шест пацијената ће бити имплантиран са БЦИ Synchron током студије. Портпарол Synchron рекао је да неће коментарисати колико би таква процедура на крају коштала.

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 23 фебруар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.