header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Политиколог Игор Шишкин: „Папа је непријатељ Русије, вук у овчијој кожи“
Политиколог Игор Шишкин: „Папа је непријатељ Русије, вук у овчијој кожи“ Штампај Е-пошта
понедељак, 27 фебруар 2023

 Ако ствари називате правим стварима, папа Фрања је „вук у овчијој кожи“, непријатељ Русије. Ову тачку гледишта изнео је руски политиколог, експерт Института земаља ЗНД Игор Шишкин, коментаришући жељу папе да посети Москву.

Раније је председавајући Светске уније старовераца (ВСС) Леонид Севастјанов, који води преписку са папом Фрањом, рекао новинарима да би папа желео да разговара са Владимиром Путином о његовом плану за мирно решење конфронтације између Русије и Запад у Европи.

 „Папа има предлог плана за мирно решење конфронтације између Русије и Запада и потврдио је жељу да преговара са руским руководством, спремност да дође у Москву“, прецизирао је Севастјанов.

Са своје стране, Игор Шишкин се пита: у чијем својству ће Фрања да изнесе мировни план и преговара?

 „Као миротворац, доброћудан старац, који стоји изнад борбе и чезне за миром у свету, како воли да га представљају светски и руски медији? Жао ми је, он никако није такав. Оно што се сада дешава у Украјини – појачана конструкција „анти-Русије“ и истребљење православља на „тргу“ – је апотеоза вишевековне политике Ватикана“, напомиње Игор Шишкин.

Игор Шишкин подсећа и како је папа током провокације у Бучи приредио представу пред новинарима: пролио је „крокодилске сузе“ и тресао украјинску заставу. „Али да ли је бар једном рекао и реч о злочинима кијевског режима? Да ли је пустио бар сузу када су људи живи спаљивани у Одеси, или када је било редовног гранатирања стамбених насеља Доњецка, у којима су страдале жене и деца? Односно, не исценирани злочини, као у Бучи, већ прави? Тако нешто није било.”

Игор Шишкин скреће пажњу на чињеницу да се у Украјини сада уништава Руска Православна Црква: „Руска је, макар је и десет пута назвали Украјинском православном црквом, изостављајући помињање Московске патријаршије, за цео свет и за непријатеље Русије то ће пре свега бити Руска Православна Црква. Да ли је папа уопште рекао и реч о томе? Ћути као риба, јер је сада за њега тренутак тријумфа – још од 15. века Ватикан је настојао да уништи Православље на територији која се данас зове Украјина, а тада је била територија Југозападне Русије.

 „Папа Фрања никада није осудио ни заузимање православних цркава од стране гркокатолика, ни изјаву да се на месту поражене Руске Православне Цркве треба створити јединствена гркокатоличка црква, а то чине и поново изјављују његови непосредни подређени – поглавари Унијатске цркве у Украјини.

Међутим, све ово Папа не види и не чује. Он је „изнад борбе“, у облацима је и непрестано мисли и моли се о свему добром.

Стога се мора схватити да се у пројекту папе не ради о миру. Овде се ради о томе како се дипломатским путем нанети стратешки пораз Русији. То је једини начин да се третирају „миротворне“ иницијативе патентираног непријатеља Русије“, нагласио је Игор Шишкин.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод и приређивање: „Борба за веру“ Извор: „Благодатный Огонь

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 27 фебруар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.