header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Британска професорка: WhatsApp и Facebook опасније од "ТикТока"
Британска професорка: WhatsApp и Facebook опасније од "ТикТока" Штампај Е-пошта
четвртак, 02 март 2023

 WhatsApp и Facebook* су много пута опаснији од ТикТока: Британска професорка открила непријатну истину

WhatsApp, Facebook* и друге западне друштвене мреже много су опасније од ТикТока када је у питању пренос личних података, рекла је британска професорка Медлин Кар.

WhatsApp, Facebook* и друге западне друштвене мреже су много пута опасније од ТикТока. Ову изјаву дала је професорка Универзитетског колеџа у Лондону Медлин Кар, коментаришући оптужбе на рачун кинеске друштвене мреже.

Реч је о новом таласу напада на ТикТок у позадини заоштравања односа између Сједињених Држава и Кине. Друштвена мрежа је оптужена да преноси личне податке корисника без њиховог знања и сагласности.

Ако говоримо о забринутости око преноса података, онда бих рекао да не би требало да буде ВхатсАпп, Фацебоок* или било које друге западне друштвене мреже на државним уређајима, – рекла је Медлин Кар у коментару за EuroNews.

Она је подсетила да се поуздано зна да Фејсбук* и друге западне платформе прикупљају и преносе своје податке другима. То је надалеко позната чињеница и компаније су због тога више пута кажњаване. Односно, сви знају да су опасни, нагласила је професорка.

* Meta, Facebook, Instagram – проглашене су у Русији за екстремистичке организације и забрањене.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: „Борба за веру“ / „Царград“

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 02 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.