header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Шта је истина? Одакле Неофиту информација да је отваран гроб патријарха Павла?
Уредништво: Шта је истина? Одакле Неофиту информација да је отваран гроб патријарха Павла? Штампај Е-пошта
четвртак, 09 март 2023

 У интервјуу митрополита морфског Неофита, који је јуче, 8. марта 2023. године објавио YouTube канал „Православље 888“, Неофит је пласирао информацију да је 2019. године отваран гроб патријарха Павла, којом приликом су обретене његове нетљене мошти. Митрополит је рекао да је патријарху Павлу очувана кожа, брада, и да држи крст високо поред срца, што се – како је рекао – може видети на фотографијама доступиним на Интернету.

      

Трагом његових речи, урадили смо истраживање и дошли до следећих чињеница:

Фотографију за наводним моштима патријарха Павла објавио је грчки сајт

https://choratouaxoritou.gr/ 18.2.2019. године.

Они кажу:

"На првој фотографији видите детаље са сахране Блаженопочившег Патријарха српског Павла:

 На другој, његове мошти после ексхумације 10 године после упокојења":

Овај сајт указује на разлику између прве и друге фотографије - да на слици после ексхумације патријарх "чврсто и високо држи Часни крст!!!"

Са овог сајта, ове две фотографије пренело је више грчких сајтова, приписујући ове мошти патријарху Павлу.

Рецимо, и овај:

 https://choratouaxoritou.gr/?

Међутим, истраживањем смо утврдили да приложене фотографије приказују мошти епископа Димитрија Ројстера, о чему је на сајту

https://orthochristian.com/

објављен прилог 7. марта 2016. године. Поређењем се недвосмислено закључује да се ради о истим фотографијама:

 

https://orthochristian.com/ 

Судећи по приложеним доказима, митрополит Неофит је пласирао информацију о наводном обретењу моштију патријарха Павла 2019. године са грчких сајтова. Грци су само побркали ствари и слике моштију епископа Димитрија Ројстера приписали блаженопочившем патријарху Павлу.

Сматрамо да се овим поводом ипак треба огласити Београдска патријаршија – да се изјасне, да ли је гроб патријарха Павла отваран или не. Искрено, не верујемо да ће они то учинити. Нема Порфирије за то времена. Он је заузет смештањем у рај разноразних јеретика, и бескрајним позирањем пред фото-апаратима... А његова информативна служба је дембелија џабалебароша која бестидно једе муку народну...

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 10 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.