header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: „Борба за веру“ и Недеља Православља: петнаест година се нисмо предали (6)
Уредништво: „Борба за веру“ и Недеља Православља: петнаест година се нисмо предали (6) Штампај Е-пошта
петак, 10 март 2023

    ПРОТИВ НОВОТАРСКЕ ДЕМЕНЦИЈЕ: „БОРБА ЗА ВЕРУ“ ЧУВА ВАШЕ ПАМЋЕЊЕ

Ко данас уђе у Српску Цркву, често не може да схвати шта се дешава. Некима се чини да имамо браниоце вере и поретка на челу СПЦ; али, наравно, ми их немамо. То су екуменисти и новотарци који понекад навуку зилотске маске. Многа лица и појаве могу се схватити само ако се прате у континиутету. Зато наш сајт редовно подсећа читаоце шта је било некад, не дозвољавајући да се ствари забораве. Следи сажети приглед: 

   Тако смо од почетка рада подсећали да је епископ бачки Иринеј Буловић некад био „зилот“, који се крио иза оца Јустина и писао зилотска писма раним екуменистима, какав је био покојни владика Лаврентије

http://borbazaveru.info/c

Писао је он исправно и теологији дијалога с папистима, у складу са учењем светог Марка Ефеског,  који му је био узор, а онда се свега тога одрекао потоњимречима и делима.

http://borbazaveru.info

Па смо писали о издајничком скупу у Равени 2007. године, на чији завршни докуменат су ставили потписе Иринеј бачки и Игњатије браничевски.

http://borbazaveru.info/

Показали смо и како су митрополит Амфилохије и епископ Иринеј редовно ишли код папе римског, да му подносе извештаје о стању Срба и СПЦ.

http://borbazaveru.info/co

Па смо објавили говор поводом смрти папе Војтиле, непријатеља православних, који је Буловић изговорио да би показао где му је срце и шта су му циљеви.

http://borbazaveru.info/c

http://borbazaveru.info

ЈЕР ЈЕ ТОМ ПРИЛИКОМ ПРИЧАО ДА СЕ МОЛИМО ДА ПАПА РИМСКИ ОПЕТ БУДЕ ПРВИ МЕЂУ ХРИШЋАНИМА.

Сви проблеми који се сада виде са српском дијаспором у Америци видели су се и у последњој деценији прошлог века, па смо објавили тадашњи текст Петра Павловића из листа „Погледи“, који је најавио данашње понашање владика – цркворушитеља Максима и Иринеја Добријевића.

http://borbazaveru.info/c

   Указали смо и на то како су папини ученици, епископи Игањтије, Иринеј и Порфирије сконили из Витовнице оца Тадеја, јер су им увек сметали духовници који нису ишли њиховим путем.

http://borbazaveru.info/con

   Наши верници су од нас сазнали да су Мидић и Буловић православну дијаспору препустили нитковима из Фанара, а то су крили као змија ноге.

http://borbazaveru.info/c

   Показали смо како је Буловић организовао скуп католичких бискупа Европе у Београду, да се додвори коме треба и кад треба.

http://borbazaveru.info/cont,

иако су Ватикан и римокатолици у Хрватској срушили Југославију и уништавали све српско.

   Показали смо како се водила борба против екуменизма у СПЦ, па је Београдска патријаршија изашла из Светског савета цркава, што је митрополит Амфилохије потврдио, да би, на притисак Буловића и екипе, остала у овој отровној екуменистичкој баруштини, у којој се и данас дави.

http://borbazaveru.info

Овој одлуци сабора претходило је писмо преко три стотине свештених и монашких лица, која су у то доба још имала храбрости да од себе дају гласа

http://borbazaveru.info/conte

И народ Божји дизао је свој глас, али га издајници нису слушали.           http://borbazaveru.info/content/view/2229/53/    

   Подсетили смо и на чувени Сопоћански апел против екуменизма, који је много узнемирио издајнике у СПЦ, и који су потописали наши најугледнији духовници, попут оца Јулијана из Студенице.

http://borbazaveru.info

   Показивали смо и националну издају у врху СПЦ, када су „наши“ (Гргур и Теодосије) ишли у Америку, и када је срамни бискуп Гргур позвао Караџића и Младића да се предају НАТОу.

http://borbazaveru.info/co

   На време смо указали на издају Христа на Богословском факултету у Београду.

http://borbazaveru.info/c

   Упозорили смо читаоце да не верују патриотској реторици  владика СПЦ, јер их је, због прогона у епархији рашко – призренској, хвалила Соња Бисерко

http://borbazaveru.info/content,

а епископ бачки склонио Меморандум СПЦ о Косову.

http://borbazaveru.info/con

   Ко зна колико оваквих текстова против деменције има на нашем сајту.

   Дакле, „Борба за веру“ је одани чувар црквеног памћења. Да неко не помисли да су екуменисти постали зилоти и новотарци чувари Светог Предања. Да се неко не превари, па да им поверује.

   

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( петак, 10 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.