header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Митрополиту Луки у гладовању су се придружили свештеници и монаси
Митрополиту Луки у гладовању су се придружили свештеници и монаси Штампај Е-пошта
уторак, 28 март 2023

 Митрополиту запорошком и мелитопољском Луки, који је који је ступио у пост глађу у знак подршке Кијево-печерској лаври, придружују се свештеници и монаси поверене му епархије.

Акција „Гладни за Лавру“, коју је у недељу 4. Великог поста најавио митрополит запорошки и мелитопољски Лука, добила је нове учеснике: секретара Запорошке епархије протојереја Генадија Јелина и сестре манастира Светог Јована Богослова, који су похитали да подвигом молитве и поста подрже светињу драгу њиховом срцу. Отац Генадије је ово објавио на свом Телеграм каналу.

„Ових дана ћу бити у Свето-Николајевском манастиру (Запорожје) и, ако је могуће, намеравам да вршим богослужења на повереној ми парохији по распореду. Ако је Бог са нама, ко може бити против нас? – написао је секретар Запорошке епархије.

Надлежни епископ запорошке митрополије Лука раније је већ почео пост глађу као подршку братству лавре, и позвао вернике да појачају молитве и пост.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 28 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.